TBB'den başörtüsüne iptal davası

Türkiye Barolar Birliği, Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili yürütmenin durdurulması için iptal davası açtı.

TBB'den başörtüsüne iptal davası
TBB'den başörtüsüne iptal davası
GİRİŞ 01.10.2014 17:25 GÜNCELLEME 01.10.2014 17:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliğinin, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'te yapılan değişikliğe, Danıştay 8. Dairesinde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açtığı bildirildi.

"ÖRTÜNMEME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMAYA YÖNELİK BİR ADIMDIR"

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na ve yasal mevzuata da aykırı olduğu öne sürülen açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği tarafından açılan bu dava, örtünme özgürlüğüne karşı bir duruş olmayıp; örtünmeme özgürlüğünü korumaya yönelik bir adımdır. Türbana karşı bir duruş değil, türbanın 9 yaşa indirilmesine karşı bir çıkıştır" denildi.

"BUNDAN SONRAKİ ADIM KADIN-ERKEK AYRIMINA GELEBİLİR"

"9 yaşındaki bir çocuğun özgür iradesini kullanarak tüm yaşamını etkileyebilecek önemli kararlar verebilmesinin mümkün olmadığı" ifade edilen açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği olarak, gözlenen kayıtsızlığın devamı halinde bundan sonraki adımın kız-erkek okullarıyla toplu taşıma araçlarında kadın-erkek ayrımına gelebileceği hususunu kamuoyunun dikkatlerine saygılarımızla sunuyoruz" görüşü savunuldu.

YORUMLAR 8
  • nuri eroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    nurter. fetulllahçılar feyzi oğlunun partisine oy isteyivermişler o partiye oy atanları olmuştu demi o bedduaçıları ALLAH'a şimdide biz havale ediyoruz
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    musluman. bunları niye kınıyoruzki bunlar gorevini yapıyor bunların görevi ülkeden islami yaşantıyı kaldırmak bunun en kolay yolu da kadınları çıplaklaştırmak tan geçer ibir toplumu çökertebilmenın en kolay yolu toplumun ahlakını bozmaktır ,yahudi siyonist temsilcılerinden ne bekliyorsunuz ,asıl duşunulmesı gereken bu zihniyete muslumanların oy vererek desteklemeleri ,hem muslumanım diyeceksın hem islam duşmanlarını desteklıyeceksın
    Cevapla
  • alper tunga 9 yıl önce Şikayet Et
    K.MARAŞLI. la burası türkiye insan ların en özgür yaşadıgı yer la baş örtüsüne karşı cıkacagına baş örtüsü hiç olmayan bir ülkeye gidin orda yaşayın sizde kurtulun bizde biz kimse neden örtünmüyor muyuz. rahatsız olan getsinnnn
    Cevapla
  • vedat bakirel 9 yıl önce Şikayet Et
    burdaki davalar neysede. başını açtığınız insanlar size öbür dünyada dava açacak siz onu düşünün
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    sizler kız çocuğunun. başını açarken özgür iradesine mi bırakıyorsunuz acaba? Yoksa zorla mı açıyorsunuz..çocuğunuzu kendi haline bırakın bakalım ne yapacak! Bu adamı ancak IŞİD paklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak