Kobani provokasyonlarında ölü sayısı 19'a yükseldi

IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler devam ederken, yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Kobani provokasyonlarında ölü sayısı 19'a yükseldi
Kobani provokasyonlarında ölü sayısı 19'a yükseldi
GİRİŞ 08.10.2014 16:43 GÜNCELLEME 08.10.2014 21:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto etmek için düzenlenen gösterilerilerde olaylar çıktı. Diyarbakır, Siirt'in Kurtalan ilçesi, Mardin, Van ve Batman'da çıkan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti.

SİİRT İL MERKEZİNDE 1 KİŞİ ÖLDÜ
Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği belirtiydi

DİYARBAKIR'DA ÖLEN 10 KİŞİDEN 8'İNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

HAMİT CANER VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Van'da Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek için dün öğle saatlerinde başlayan olaylar sırasında ölen 55 yaşındaki Hamit Caner Van Selimbey Mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

MARDİN'DEKİ OLAYLARDA 3 KİŞİ ÖLDÜ
Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

BATMAN'DA 1 ÖLÜ
Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da iki gün süren olaylarda İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir dün çıkan olaylarda silah ile vurularak yaşamını yitirdi.

KURTALAN'DA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Siirt'in dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybettiği öğrenildi.

VARTO'DA 1 ÖLÜ
MUŞ'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim Bir Önerim Var.... Bu eylemcileri toplayıp İşid'le savaşmaya gönderelim...
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Partiydi Sokaklara çıkıp Eylem Yapın Diyen.... Ölenlerin Bütün Sorumluluğu Onlardan Sorulmalı...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,İngiliz İmparatorluğu bugün hala bilinmese de çok güçlüdür! Hem finans, hem de siyaset anlamında 70'ten fazla ülkeyi, bölgeyi, eyaleti içine almıştır! gücü gizliliğindedir,,. ,,İçimizdeki yerli malı İNGİLİZLER ! Türkiye,deki bütün MARJİNAL grupların eylemleri ve yapılan DARBELER CHP ortak yapımıdır !17-Aralık,25-Aralık, Oslo Sızıntısı, Gezi Parkı olayları bir “ÇEVRE HAREKETİ” değil CHP, TÜSİAD, DİSK,gibi vs.vs Parti ve dernekler tarafından organize edilen ALTYAPILI, TERTİPLİ, DÖRT DÖRTLÜK bir darbe girişimidir. Parelel yapı dedikleri olay budur. Düşman bizi içeriden yardım alarak yıkabilir aksi takdirde asla bize diş geçiremezler ,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı