F16‘lar acil koduyla havalandı!

Türkiye-Suriye sınırın da bulunan Kobani'de yaşanan IŞİD-YPG çatışmalarının alevlenmesi üzerine TSKalarma geçti.

F16‘lar acil koduyla havalandı!
F16‘lar acil koduyla havalandı!
GİRİŞ 10.10.2014 16:07 GÜNCELLEME 10.10.2014 16:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kobani bölgesinde şiddetlenen çatışmaların Türkiye sınırına sıçrama ihtimali üzerine Diyarbakır'da konuşlu bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden 4 adet F-16 savaş uçağı 'Acil' kodu ile havalandı.

SINIR HATTINDA KEŞİF YAPACAKLAR

Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçaklarının sınır hattında keşif uçuşu yapacağı ve çekilen görüntüleri anında merkezleriyle paylaşacağı belirtildi.

'MÜDAHALE' YETKİSİ DE ALDILAR

Tam mühimmatla havalanan savaş uçaklarının keşif yaptığı sürece yaşanabilecek olası olumsuzluklara da müdahale yetkisi aldıkları bildirildi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 11
  • ibrahim karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    Savaş başlasın diyen yorumcular. Kimi vurmaya gidiyoruz amerikayı mı ingilizleri mi?
    Cevapla
  • Yusuf ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet İşid e karışmasın. Allah pkk nin belasını verdi, bizi ilgilendirmez, Türkiye karışmasın,bizi sınırımız ilgilendirir. Biz askerimize kurşun sıkanları koruyamayız.
    Cevapla
  • Esad Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    gitmişken otomatikle tara gel nokta atışı dök bombayı kafalarına yahudi sakallıların . bunların sakalık bile yahudi bu işidcilerin sünnetten haberleri yok ki
    Cevapla
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. Ne yani Simdi gidip ISID i mi vurucaz? Ulkemizdeki islam alimleri bu konu hakkinda gorusleri nedir? Tamam ISID zalimdir, belki yabanci gocler bu orgutu kurmustur ama iclerinde Allaha inan insanlar var, videolari izledim savasan adamlar icten Allah diyor, Allaha signiyor ben hepsininin munafik olduna asla inanmiyom! Kandirilimis olabilirler ama onlar yinede muslumandir! Onlar bize saldirmadi muhdedce bizim onlari oldurmemiz ne kadar dogru olur? Bizler gavur ulkesi deyiliz ABD ve AB ulkeleri gibi her geleni olduremeyiz! Turkiyedeki Islam alimleri bu konu hakkinda ne diyor cok merak ediyom!
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 9 yıl önce Şikayet Et
    kobani için yokuz. cepheye bizi sürmek istiyorlar. işid-pyd-pkk zaten egemen güçlerin piyonu. asıl hedef türkiye. biz keriz değiliz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!