Bingöl'deki olayla ilgili 7 gözaltı

Bingöl'de meydana gelen terör olayında 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bingöl'deki olayla ilgili 7 gözaltı
Bingöl'deki olayla ilgili 7 gözaltı
GİRİŞ 10.10.2014 19:47 GÜNCELLEME 10.10.2014 19:47

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''09 Ekim 2014 günü saat 20.55 sıralarında Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokak'ın kesiştiği noktada yaya olarak yürüyen Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Bingöl İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Muharrem Ay, Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu ve Koruma görevlisi Polis Memuru Uğur Adlı'ya karşı PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmiştir.

Silahlı saldırı sonucu İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ağır yaralanmış, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuş, koruma görevlisi polis memuru Uğur Adlı yaralanmıştır. Olaydan sonra güvenlik önlemleri alınarak araçla kaçan şüpheli şahısların yakalanması için çalışmalar başlatılmıştır. Genç ilçe girişini kapatan emniyet ve jandarma görevlilerimiz ile 12 AR 900 plakalı beyaz renkli Fiat Fiorino marka araçta bulunan ve olaya karışan PKK/KCK terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada Bahoz Amed kod adlı R.Ö. (22), Kendal Serhat kod adlı E.E. (15), A.B. (44) ve kimliği belirlenemeyen bir kişi olmak üzere toplamda 4 kişi ölü olarak ele geçirildi. Ayrıca örgüt mensuplarının üzerinden 2 adet Kaleşnikof marka silah ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.'' 

    Açıklamada olay esnasında kimliği belirsiz 1 şahsın gecenin karanlığından faydalanarak araçtan inerek kaçtığı bilgisi de yer aldı. 

    ÇATIŞMANIN ARASINDA KALAN 1 KİŞİ YARALANDI

    PKK/KCK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada olay yerinden geçmekte olan 36 EV 104 marka Mitsubishi marka aracı kullanan 1 şahıs yaralanmış, 1 şahısta olaydan yara almadan kurtulmuştur. 

    Olaylardan sonra silahlı saldırı ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 7 şahıs gözaltına alınmış, konuyla ilgili soruşturma işlemleri devam etmektedir.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş