Bakanlar Ermenek'te ocağa indi!

Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk Çelik, mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

GİRİŞ 29.10.2014 00:25 GÜNCELLEME 29.10.2014 01:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında su baskınınedeniyle mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmaları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de bölgede incelemelerde bulundu.

Bakanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız "Şu anda herhangi bir işçi kardeşimize ulaşabilmiş değiliz. Çalışmalar gece boyunca devam edecek. Su seviyesi işçilerimizin mahsur kaldığı kotun üzerinde. Haziran'da burası kapatılmıştı, eksikliklerini giderdiler tekrar açıldı" dedi.

BAKANLAR OCAĞA İNDİ

Bakan Çelik, 18 işçinin kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek "180 kayıtlı işçinin çalıştığı ocakta 18 kişinin şuanda ocakta olduğu ile ilgili kesin tespitler var. Milletimize ve işçi ailelerine geçmiş olsun diyorum. İnşallah biraz sonra birlikte ocağa inip bu su baskının olduğu yeri görmek istiyoruz. İnşallah kardeşlerimize sağ salim ulaşırız temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.  Bakan Elvan da kazanın detaylarının araştırılacağını söyledi. Elvan "Öğlen yemek yerken aniden su patlaması şeklinde olduğunu ifade ettiler. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Diğer kardeşlerimiz şu anda yer altındalar. Bizim buradaki öncelikli hedefimiz yer altındaki suyu boşaltmak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İlgili ilgisiz diye bakmadan hemen her olayda hemen hükümeti suçlayıvermek vicdanınızı mı rahatlatıyor? Belki de benzeri şimdiye kadar hiç olmamış, hiç tahmin edilemeyen bir kaza var ortada. Korkarım Hükümeti suçlayabilmek için neredeyse kadere inanmaktan bile vazgeçeceksiniz.
    Cevapla
  • nazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorum da tek suçlu hükümet ilan edilmiş.sizler anca böyle vicdanlarınızı susturabilirsiniz zaten, tüm yükü başkasına atarak.suçlu olan herkes her birimiz.işçisinden tut çavuşuna müdüründen tut patrona müfettişten tut bakana meclise hükümete hepimiz suçluyuz.sadece kötü günde acılarını paylaştığını düşünerek hükümete yüklenerek yanlış gördüğümüz yerde başıma bela olmasınlar diye susarak belki de en büyük suç bizimdir:(
    Cevapla
  • Allah yardımcıları olsun 9 yıl önce Şikayet Et
    Ocağın dört bir tarafında sondaj vurup suyun tahliye edilmesi gerek motorla yer(20m)yer altı suyu boşalmaz.tekrar dolar
    Cevapla
  • adilkahraman 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte Yeni Türkiyenin Cesur Bakanları Allah onları başımızdan eksik etmesin, hemen anında müdahalede bulundular ama yine her zaman ki gibi biraz geç oldu...
    Cevapla
  • taşaronluk soygundur 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal sunal koltuk davası oturan kalkmayı sevmiyor...türkiyede en ucuz şey insan.işci ye Allah yardım etsin bunlardan bir hayır gelmez.hemen yarın bir süleyman şah haberi ,bir filistin israil haberi,bir paralel haberi,bir yeni taşaron yasası haberi millete unuttururlur.kardeşim türkiyedeki 52 mi 58 mi maden ocağının 38 nin sanırım sahibi akp üyesi ilce başkanı milletvekili veya bakan zaten...bakanım çelik .çelik gibi duruyorsunuz maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!