İki bankayla ilgili o iddiayı TMSF doğruladı

Haber7'nin gündeme taşıdığı Adabank ve Türk Ticaret Bankası'nın katılım bankası olacağı yönündeki haber TMSF tarafından doğrulandı.

İki bankayla ilgili o iddiayı TMSF doğruladı
İki bankayla ilgili o iddiayı TMSF doğruladı
GİRİŞ 29.10.2014 11:35 GÜNCELLEME 29.10.2014 11:57

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkileri bugün yaptıkları açıklamada Adabank ve Türkiye Ticaret Bankası'nın Halkbank'ın veya Vakıfbank'ın talip olması durumunda katılım bankası olarak söz konusu iki kuruma satılabileceğini açıkladı.

Yetkililer, bankacılık kanun taslağında, bu konuda çözüm üretilmesine olanak veren bir maddenin de yeraldığını ifade etti.

En son BMC'nin satışı örneğinde olduğu gibi, birçok kez tatbik ettikleri "Ticari İktisadi Bütünlük" (TİB) modeli olduğunu, ancak bu yöntemi banka satışlarında uygulayamadıkları bilgisini veren TMSF yetkilileri, şunları aktardı:

"Fon'a devredilen bir bankanın en kıymetli varlıklarından bir tanesi lisansıdır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) lisansın alım - satıma konu edilebilir olmadığını söylüyor. Bu sebeple TİB modelini banka satışlarında uygulayamıyoruz. Çünkü alıcıya lisansı satamıyoruz.

Yeni kanun taslağı çözümlemeyi hızlandırmak gayesini taşıyor. Yeni bankacılık kanun taslağı hayata geçerse, Adabank ve Türk Ticaret Bank'ta TİB modeli uygulanabilir. Süreç hızlanabilir. Halkbank veya Vakıfbank elimizdeki bankalara talip olursa eğer, ihale düzenlemeden, Fon'da bulunan bankaların satılması mümkün olabilir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!