İstanbul Boğazı'nda tekne faciası!

İstanbul Valiliği, Rumeli Feneri'nde kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin sayısının 24'e yükseldiğini açıkladı.

GİRİŞ 03.11.2014 09:02 GÜNCELLEME 03.11.2014 20:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"03 Kasım 2014 tarihinde Rumelifeneri kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan Arama Kurtarma faaliyetlerinde; 18:00 itibariyle 6 kazazede sağ olarak kurtarılmış, 24 kazazedenin cansız bedeni denizden alınmıştır. 

Gündüz süresince yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi, 7 Sahil Güvenlik botu, 1 dalış timi, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik uçağı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden 2 bot iştirak etmiştir. 

Havanın kararması sebebiyle Arama Kurtarma faaliyetlerine halen 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi ile devam edilmekte olup, 04 Kasım 2014 tarihindeki faaliyetlere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı gemi/botlar ile devam edilmesi planlanmaktadır. Diğer kurum ve birimler tarafından kayıp olan kazazedelerin kıyıdan aranması faaliyetlerine destek verilmektedir."

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Kaçakları taşıdığı ileri sürülen teknenin, Rumeli Feneri açıklarında alabora olması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Başsavcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ve otopsi işlemleri için İstanbul Cumhuriyet Savcıları Metin Kantar ve İsmail Göktürk görevlendirildi. Her iki savcının da olay yerine gittiği öğrenildi.

YORUMLAR 9
  • medetres 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun Rumeli kavağında kaçak göçmen taşınıyor kimsenin haberi yok mu diyorsunuz,bende inandım jandarmadan polise sahil güvenliğe kadar o kadara çok kişinin parmağı varki bu olaylarda ne yazsam boş
    Cevapla
  • HÜSEYİN İLHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nın farklı coğrafyasında zalimlerin ve fitne-fesatçıların yüzünden evlerinden,barklarından olan ve bir ÜMİD diyerek canlarını feda ederek rahat ,huzurlu yaşamak isteyenlerin akıbetleri her zaman mutlu bitmiyor ve bu haberdeki gibi elim sonla noktalanıyor.Bir müslüman ve bir insan olarak buna sebep olanları,BM diplomatları olup çare bulmayan,bulamayanları rabbime havale ediyorum.Bu masum insanlar insanlığın ızdırabı ve esef duyacağı bir hayattan ne zaman kurtulacaklar.?
    Cevapla
  • ugur karakol 9 yıl önce Şikayet Et
    o kadar cok ölüm haberi geliyor ki artık sıradan bir habermiş gibi gelmeye basladı 40 -50 kişinin aynı anda ölmesi.yeni türkiyeme ve herkese günaydın
    Cevapla
  • şinasi 9 yıl önce Şikayet Et
    Gözün aydın olsun uğur... Yeni Türkiye kasten yapıyordur kaçaklara...
    Cevapla
  • İSTANBUL BOĞAZINDA FACİA!!! 9 yıl önce Şikayet Et
    Beykozdan sarıyeremi kaçıyorlarmış? yada belkide boğazda olmamıştır facia ha?
    Cevapla
  • Memleketin Haline Bakarmısınız... 9 yıl önce Şikayet Et
    Resmen 3.Dünya ülkesi olduk çıktık yahu... Bu nedir kazalar,maden faciaları, denizde batan tekneler hani biz avrupa ülkesi olma yolundaydık. Bu olaylar hangi avrupa ülkesinde oluyor acaba?
    Cevapla
  • salih abi 9 yıl önce Şikayet Et
    ARKADASLAR:BELALAR COGALDIKCA COGALIYOR Ey vatanini sevenler,Ey müslümanlar, neredesiniz...yahu bu 76 milyonun icinde hicmi ermis insan yok bir AALLAH dostu yok..bizi aydinlatsin..ne oluyor bu ülkeye böyle.
    Cevapla
  • OkurYazar 9 yıl önce Şikayet Et
    3. dünya ülkesi isek neden bize kaçıyorlar? Ayrıca avrupaya kaçmak isteyen birçok tekne kazası haberi yayınlandı yakınlarda, bunlardan haberiniz mi yok, yoksa çamur at izi kalsın modunda mısınız?
    Cevapla
  • esad 9 yıl önce Şikayet Et
    üçüncü dünya ülkesinden kaçak yolcu geçmez güvenilen yerden geçer geçen gidende buranın teknesi değil sen biraz üçüncü dünyanda kalmışsın olan o bir tarafına batmış memleketin gelişimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"