E-devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?

E-devlet işlemlerini gerçekleştirebilmek için almamız gereken bir şifre bulunuyor. Peki bu e-devlet şifresi nereden ve nasıl alınır?

E-devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?
E-devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?
GİRİŞ 20.11.2014 14:34 GÜNCELLEME 20.11.2014 14:34

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber işleve konulan ve internet üzerinden halledilen devlet işleri de gittikçe artıyor. Pek çok devlet kurumunun yapması gereken işleri e-devlet ile internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyoruz ancak e-devlet şifresi olmadan giriş yapmamız mümkün değil.

E-devlet kapısı ve turkiye.gov.tr adresi sayesinde devlet kurumlarında yapılması gereken bir çok işlem kolay ve oturduğumuz yerden yapılabiliyor. Bu işlemler için ise e-devlet şifresi alınması gerekiyor. E-devlet şifresi nasıl alınır diye endişelenmeye ise hiç gerek yok, e-devlet şifresi almak için tek yapmamız gereken PTT'ye gitmek.

E-Devlet şifresi nerden alınır?

E-devlet şifrenizi daha önce almadıysanız tek yapmanız gereken kimliğiniz ile beraber bir PTT Merkez Şube'sine giderek 2 TL karşılığında ilk e-devlet şifrenizi almanız. Hangi PTT şubelerinin e-devlet şifresi verdiğini merak ediyorsanız aşağıda yer alan bağlantı ile bunu öğrenebilirsiniz.

Hangi PTT şubeleri e-devlet şifresi veriyor?

E-Devlet ile hangi işlemleri yapabilirsiniz?

e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler genel olarak şöyle gruplandırılabilir:

  • Entegre elektronik hizmetler
  • Ödeme işlemleri
  • Kurum ve kuruluşlara kısa yollar
  • Güncel bilgiler ve duyurular
  • Kurumlardan vatandaşlara mesajlar

Bunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanmaktadır.

E-devlet ile öğrenci belgesi almak da mümkün

YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’ün yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında öğrenci belgelerinin E-devlet sistemi üzerinden alınabilecek olmasına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!