Üniversiteliler için süper askerlik önerisi

Bedelli askerliğin tartışıldığı bugünlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’den sürpriz bir öneri geldi.

Üniversiteliler için süper askerlik önerisi
Üniversiteliler için süper askerlik önerisi
GİRİŞ 22.11.2014 06:20 GÜNCELLEME 22.11.2014 06:25
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Murat Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmesini öngören projeyi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a anlattı.

Yılmaz’ın öneriye olumlu yaklaşıp “tartışılabilir” bulmasının ardından Tuncer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’den randevu istedi. Tuncer’in öğrencilerin üniversitede okurken askerlik görevini yapabilmelerini sağlayacak projesinin ayrıntıları şöyle:

3 YAZ, 2’ŞER AY

Projenin amacı üniversitelerdeki erkek öğrencilerin askerliklerini, öğrenimleri sırasında yapmalarına fırsat vererek mezuniyetten sonra iş hayatına atılmaları. Askerlik eğitimi, esas olarak yaz dönemlerinde ve 2’şer aylık sürelerle yapılacak. Askerlik süresi 6 ay (3 yaz) olarak planlanıyor. 

Askerlikten kaçmak için uzun süreli öğrenci oluyorlar

YÜKSEKÖĞRETİME her yıl 350 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Tuncer şunları söyledi: “Yarısının erkek olduğunu düşünürsek yılda yaklaşık 175 bin erkek öğrenci üniversiteye giriyor. Bir kısmı askerliği ertelemek için öğrenciliği meslek haline getirmiş. Bu modelle öğrenciler üniversiteyi erken bitirmek için motive olacak. ” Hürriyet

YORUMLAR 32
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    5 ay askerliği 3 yıla çıkarmak kadar saçma bir fikir anca yök mensubu birisine ait olurdu zaten. edirneli çocuk konyada okuyacak hakkaride askerlik yapacak. 3 yıl bot giy bot çıkar yaylalar yaylalar diyecek. Saçma ötesi. 1 ay önden 1 ay sondan kısarsın okulu herhangi bir eğitim yılı. 3+2 = 5 ay bir senedeki yaz tatilinde bitittirisin.
    Cevapla
  • rıfat 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel fikir.eğer gerçekleşirse gençler okul bitince hemen iş hayatına atılabilir.
    Cevapla
  • en kolayı 9 yıl önce Şikayet Et
    en kolayı üniversiteyi kazananı askere yollamak. bitirdikden sonra uniersiteye başlasın
    Cevapla
  • selahaddin 9 yıl önce Şikayet Et
    Askerliğini yapmayana yada bedelli yapana kız mız yok :) şaka bir yana sizde herkes gibi gidin yiğitçe yapın askerliğinizi. Ne bu kaçma çabası. Şu sıralar ortalık karışık, bizim askere ihtiyacımız var. Yarın savaş olsa ne olacak? Vatanınız için, aleniz için Türkiye için askerliğnizi yapın. Bizde sizi alnınızdan öpelim.
    Cevapla
  • Mehmet21 9 yıl önce Şikayet Et
    6 ay adam gibi yapsın askerliğini ne bu kaçma çabaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri