E-devlet şifresi nereden alınır, nasıl alınır?

E-devlet ile pek çok işlemi devlet kurumlarına gitmeden halledebiliyoruz. Peki e-devlet şifresi nereden ve nasıl alınır, kayıt ücretli mi?

E-devlet şifresi nereden alınır, nasıl alınır?
E-devlet şifresi nereden alınır, nasıl alınır?
GİRİŞ 24.11.2014 10:47 GÜNCELLEME 27.11.2014 21:55

E-devlet, bütün devlet kurumlarını tek bir internet sitesi içerisinde toplayarak vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor. E-devlet ile işlem gerçekleştirmek için öncelikle her vatandaşın şifresini alması gerekiyor. E-devlet şifresi almak ise oldukça basit bir işlem, biz de size e-devlet şifresi nasıl ve nereden alınır kısaca bahsettik.

E-devlet kapısı ve turkiye.gov.tr adresi sayesinde devlet kurumlarında yapılması gereken bir çok işlem kolay ve oturduğumuz yerden yapılabiliyor. Bu işlemler için ise e-devlet şifresi alınması gerekiyor. E-devlet şifresi nasıl alınır diye endişelenmeye ise hiç gerek yok, e-devlet şifresi almak için tek yapmamız gereken PTT'ye gitmek.

E-Devlet şifresi nerden alınır?

E-devlet şifrenizi daha önce almadıysanız tek yapmanız gereken kimliğiniz ile beraber bir PTT Merkez Şube'sine giderek 2 TL karşılığında ilk e-devlet şifrenizi almanız. Hangi PTT şubelerinin e-devlet şifresi verdiğini merak ediyorsanız aşağıda yer alan bağlantı ile bunu öğrenebilirsiniz.

Hangi PTT şubeleri e-devlet şifresi veriyor?

E-Devlet ile hangi işlemleri yapabilirsiniz?

e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler genel olarak şöyle gruplandırılabilir:

  • Entegre elektronik hizmetler
  • Ödeme işlemleri
  • Kurum ve kuruluşlara kısa yollar
  • Güncel bilgiler ve duyurular
  • Kurumlardan vatandaşlara mesajlar

Bunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanmaktadır.

E-devlet ile öğrenci belgesi almak da mümkün

YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’ün yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında öğrenci belgelerinin E-devlet sistemi üzerinden alınabilecek olmasına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi