1 Ocak 1988’de doğanlar da bedelliden yararlanacak

Bedelli askerlikle ilgili çalışmalar hızla devam ederken, 1 Ocak 1988'de doğanlara müjde geldi.

1 Ocak 1988’de doğanlar da bedelliden yararlanacak
1 Ocak 1988’de doğanlar da bedelliden yararlanacak
GİRİŞ 04.12.2014 13:13 GÜNCELLEME 04.12.2014 18:06
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

En son 31 Aralık 1987 doğumluların yararlanacağı bedelli askerlikte sürpriz bir değişikliğe gidildi. Son duruma göre bedelli askerlikten 1 Ocak 1988 doğumlular da yararlanabilecek.

Bedelli askerliğe ilişkin düzenleme, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen önerge ile görüşülmekte olan askeri kanunlarda değişiklik öngören tasarıya eklendi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, askeri kanunlarda da değişiklik öngören, Milli Mayın Faaliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Görüşmeler sırasında AK Parti milletvekillerinin verdiği ve kabul edilen önerge ile bedelli askerliğe ilişkin düzenleme tasarıya eklendi.

Tasarıya eklenen geçici maddeye göre kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihi dahil, daha önce doğanlar, 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin Türk Lirası para veya Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertible yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • isin asli nedir? 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bedelli askerlik nedir arkadaslar tanimlayan varmidir?yani bedelli askerlik ciktigindan itibaren gidip basvurup yararlanabiliyormuyuz? yoksa illede 3 yil yurt disinda yasadiktan sonrami yararlanabiliyoruz?
    Cevapla
  • Yigido 9 yıl önce Şikayet Et
    Eee bu simdi 2 Ocak 1988 de doganlar icin haksizlik degilmi???
    Cevapla
  • rumuza gerek yok 9 yıl önce Şikayet Et
    1983 doğumluyum 2002 den bu yana akp ye oy veriyordum. fakat bedelli, asgari ücret vicdanımı sızlatıyor.
    Cevapla
  • Öğretmen... 9 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım şey niye sadec 1 ocak 1988.. arkadaş cebinizde akrep mi var tüm 88 leri dahil etsenize. bu adaletsizliktir başka bir şey değil...
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    bırakın şu fakir fukara edebiyatını. bu dünyada zengin ile fakir ne zaman bir oldu da. askere gideceklerine devlete para veriyorlar. versinler o da devlete katkıdır. o da askerliktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de Güvenlik Kabinesi karıştı: Aşırı sağcı Ben-Gvir'e yumruklu saldırı
Vatandaşı tehlikeden koruyan kanuna aykırı hareket ediyorlar! "Halka doğrultulmuş silah!"