Yanan gemide kurtarılan Türk'ten şoke eden sözler

Dün yangın çıkan feribottan kurtarılan Türk yolcu Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını söyledi.

GİRİŞ 29.12.2014 08:08 GÜNCELLEME 29.12.2014 17:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kurtarılan Aylin Akamaç isimli Türk yolcu Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını savundu.

KURTARILAN 4 TÜRK'ÜN DURUMU İYİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ANEK Lines'a ait Patra-Ancona seferini yaparken yangın çıkan feribottan kurtarılarak Puglia bölgesindeki hastanelere getirilen yaklaşık 30 kişiden 4'ü Türk vatandaşı. Türk yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yolcuların getirildiği Brindisi kentindeki Perrino hastanesinde dumandan etkilenen 3 Türk yolcunun müşahede altına alındığı, diğer Türk yolcunun ise otele götürüldüğü belirtildi.

"ÖNCE KENDİ VATANDAŞLARINI KURTARIYORLAR"

Müşahede altındaki Türk yolculardan Aylin Akamaç, AA muhabirine, yaşananları "büyük bir skandal" olarak değerlendirerek, feribottaki yangın sonrasındaki kurtarma çalışmalarında hiçbir organizasyon olmadığını, Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını savundu.

"HALAT 3 KEZ KOPTU"

Asker gençlerin bile kadın ve çocuklardan önce kurtarıldığını anlatan Akamaç, "Gün boyunca deniz dalgasız olmasına rağmen bizi öylece beklettiler. Römorkör ile çekmeye çalışırken bağladıkları halat 3 kez koptu. Hiçbir şey yapamadılar. Böyle bir şey olamaz. Allah bir daha düşürmesin" diye konuştu. Feribotta sadece 3 filika olduğunu belirten Akamaç, "Titanik filmi gibiydi" dedi.

"İNSANLAR ISINMAK İÇİN ATEŞE YAKLAŞTI"

Akamaç, "Yangını yolcular farkına vardı. ve ilk çıkanlar filikalara bindi. Bizleri yerlere oturttular. Yangını söndürmek için sıktıkları sularla dizimize kadar ıslandık. Soğuktan ayaklarımız dondu. İnsanlar ısınmak için ateşe yaklaşmak zorunda kaldı. Saatlerce dışarıda bekletildik. İnsanlar tuvaletlerini orada yapmak zorunda kaldı. Eşim halen feribotta onun için çok endişeleniyorum."

Bu arada, İtalyan makamlarının yürüttüğü kurtarma çalışmaları kapsamında 2 helikopter kullanılıyor. Her helikoptere 3 yolcunun alındığı öğrenildi.

250'DEN FAZLA KİŞİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

Öte yandan, Singapur bandıralı bir yük gemisinin "Norman Atlantic"ten kurtardığı 49 yolcuyu İtalya kıyılarına getirdiği bildirildi. Ancak kötü deniz şartlarından Brindisi Limanı'na yanaşamayan geminin Bari Limanı'na doğru yöneldiği açıklandı. Norman Atlantic'te halen 250'den fazla yolcu bulunduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 7
  • RCP1453 9 yıl önce Şikayet Et
    herhalde bu adamlardan bundan fazla bir şey beklemek tam bir saf dillik olur,bakmayın siz öyle insanlık edebiyatlarına bunların bütün işleri ayrışım üzerinedir,evet yardım dahi etmezlerse bence süpriz dahi olmaz.
    Cevapla
  • Ahmet Eyüp Gezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    bir denizci olarak bu durum gayet normal asıl anormal olan sizi kurtarmamaları olurdu ama olmamış kurtulduğunuza şükür edin bizde 4 tane genci ido kaptanları var siz şükür edin
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Cennet gibi Türkiyemiz varken noel tatili,hristiyan bayramını yapmaya batıya mı gittin !sana ne yaparlarsa haktır !
    Cevapla
  • EACAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu milleti her daim korusun ve kimseye muhtaç etmesin inşALLAH bize bizden başka dost yok malesef..
    Cevapla
  • ahmet ÇINAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Ablam geçmiş olsun, Türkün Türk den başka dostu olduğunu unutmuşsun. ayı derisinden post ecnebilerden hele hele yonandan dost olmazzzzzzz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!