Dolmabahçe saldırganı Yunanistan'da hazırlanmış

Dolmabahçe'de nöbet tutan polislere saldırı gerçekleştirdiği sırada etkisiz hale getirilen saldırgan, defalarca Yunanistan'a gidip gelmiş.

Dolmabahçe saldırganı Yunanistan'da hazırlanmış
Dolmabahçe saldırganı Yunanistan'da hazırlanmış
GİRİŞ 03.01.2015 09:02 GÜNCELLEME 03.01.2015 09:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dolmabahçe Sarayı'nı koruyan polislere saldıran DHKP-C'li Fırat Özçelik'in defalarca Yunanistan'a gidip geldiği tespit edildi. Polis, eylem hazırlığının Yunanistan'da yapıldığını tahmin ediyor.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Dolmabahçe Sarayı'nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine uzun namlulu silah ve el bombasıyla saldırıda bulunan Fırat Özçelik Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı İrfan Fidan tarafından ifadesi alınan saldırgan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi, sorgusunun ardından Özçelik'i, "silahlı saldırıda bulunmak", "örgüt üyeliği" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından tutukladı.

'HASTA TUTSAKLAR' KOMİTESİNDE

Zanlı mahkemedeki ifadesinde, "570 gündür Berkin Elvan'ın katillerinin bulunmaması nedeniyle adalet istiyorum. Katiller bulunmuyor. Yüzleri belli olmasına rağmen bulunmuyor. Nasıl adalet? Nasıl hukuktur bu? Katiller bulunmadığı sürece yeni savaşlar çıkacaktır." dedi. Beyninde büyüme ve mide sorunları nedeniyle cezaevinde kaldığı dönemde örgütün cezaevlerindeki Hasta Tutsaklar Komitesi faaliyetlerini yürüten Fırat Özçelik'in cezaevinden çıktıktan sonra da bu faaliyetler ile ilgili yurtdışına da çıktığı tespit edildi.

BOMBALAR HATAY'DAN MI?

Fırat Özçelik'in komite faaliyetleri ile ilgili Yunanistan'da bulunduğu süre içerisinde saldırı planı ve hazırlığı yapıldığı üzerinde duruluyor. Saldırganın kullandığı el bombaları ve silahlarla ilgili de kriminal inceleme devam ediyor. Yunanistan'dan gelişinin ardından memleketi Hatay'a gittiği belirlenen Özçelik'in silahları ve bombaları bu bölgeden temin etmiş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor.

HAKKINDA ÜÇ UYARI YAPILMIŞTI

Özçelik hakkında istihbarat birimleri, ağustos ve aralık aylarında 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdiği üç yazıda da 'sansasyonel eylem' hazırlığında olduğunu belirtmişti. İlk gönderilen yasadışı DHKP/C'nin bombalı saldırı için yurtdışından üç eylemcisini Türkiye'ye sokmaya çalıştığı ve eylem için son hazırlık aşamasına gelindiği ifade edilmişti. İkinci yazıda ise 'Hayata Dönüş' operasyonunun yıldönümü nedeniyle eylem uyarısı yapılmış, önlemlerin gözden geçirilmesi istenmiş ve yazıyla birlikte Özçelik'in fotoğrafı da gönderilmişti. Üçüncü yazıda ise aralarında iki kadın militanın da bulunduğu bir eylem grubunun İstanbul ve komşu illerde bombalı saldırı yapacağı bilgisine yer verilmişti.

İYİ HALİ YOK DİYE 18 AY FAZLA YATMIŞ

Fırat Özçelik'in 2006 yılında girdiği Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde, örgüt adına yürüttüğü faaliyetler yüzünden birçok kez disiplin cezası aldığı öğrenildi. Öyle ki aldığı cezalar nedeniyle de 'iyi halinin' gözlenmediği raporlarıyla fazladan 18 ay cezaevine kaldı. Bu yönüyle de cezaevleri raporlarında hak ihlalleri yapılan kişiler listesinde adı TBMM'ye sunularak tahliye edilmesi istendiği ortaya çıktı. Özçelik son olarak sürgün geldiği Metris'ten 2013 yılı sonlarında uzatılan cezasının da sınırına geldiği için tahliye edildiği öğrenildi. (VATAN)

YORUMLAR 5
  • Kılıç Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam adaletine susadık ya Rabb..
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerinin yaşaması hem kendilerine hem vatana-millete zulümdür...
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    bazen wclerde şırıngalı biri ölü bulunur.ya da çöp yığınlarının arasinda biri bulunur.ya da bader maynof sistemine aaaa,vah vah denilir..yol yöntem çok..85lerde ankara oran yolunda bir tanıdığımın eşi ölü bulunmuştu.o zat.80lerde rusya ülkeyi işgal ederse silah çekmem derdi.. bulunduğunu duyunca da üzülmemiştik.
    Cevapla
  • kerim 9 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanda zımbayı yemiş,dolmabahçede yavrulamış...
    Cevapla
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlılar vallahi akıllanmayacaklar!burunlarına kadar krize batmışlar ama hala şer odaklara taşeronluk yapıyolar!ama bunlara okkalı osmanlı tokadı şart!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!