Hangi asker hangi Türk devletinin

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, çeşitli dönemlerinde tarih sahnesinde yer almış olan 16 Türk devletinin askerlerini temsil ediyor.

Hangi asker hangi Türk devletinin
Hangi asker hangi Türk devletinin
GİRİŞ 13.01.2015 18:01 GÜNCELLEME 13.01.2015 18:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, çeşitli dönemlerinde tarih sahnesinde yer almış olan 16 Türk devletinin askerlerini giysileriyle temsil eden uygulamayı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi karşılama törenlerinde kullanmaya önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Bu yeni uygulamayla birlikte Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın bando, tören taburu gibi unsurlarına 16 Türk devletinin askerlerini temsil eden askerler de eklenmiş oldu. Törene temsil ettikleri devletin askerlerin üniformalarıyla iştirak eden 16 muhafızın nerede nasıl duracakları konusunda kesin bir kural bulunmadığı;  yapılacak farklı planlamalarla tören alanında farklı biçimde konumlandırılmalarının da mümkün olduğu öğrenildi.

İlk kez Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın resmi karşılama töreninde kullanılan 16 askerin kıyafetlerinin, araştırmalar neticesinde aslına uygun olarak hazırlatılmış oldukları kaydedildi. 

HANGİ ASKER HANGİ TÜRK DEVLETİNİN

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki merdivenin sağında yer alan askerler (yukarıdan aşağıya) 1- Karahanlı Devleti, 2- Altınordu Devleti, 3 - Gazneli Devleti 4 - Harezmşah Devleti, 5 - Avar Kağanlığı, 6 - Uygur Kağanlığı, 7 - Hazar Kağanlığı ve 8 -Babür İmparatorluğu'nu temsil ediyor.

Merdivenin solunda yer alan muhafızlar ise (yukarıdan aşağıya) 9 - Büyük Hun İmparatorluğu, 10 - Batı Hun İmparatorluğu, 11 - Avrupa Hun İmparatorluğu, 12 - Akhun İmparatorluğu, 13 - Selçuklu İmparatorluğu, 14 - Timur İmparatorluğu, 15 - Göktürk Kağanlığı ve 16 - Osmanlı İmparatorluğu'nu temsil ediyor.

YORUMLAR 13
  • nogay şamil 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk Cihan Devletinin ayak sesleri bunlar. Tabi ki hazmedemeyenler çok. Allah Yeni Türk Cihan Devleti Başkanımıza Hayırlı sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.
    Cevapla
  • Mehmet Yeşil 9 yıl önce Şikayet Et
    Barbürler de olabilirdi.
    Cevapla
  • Bir_yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş .. yakışır
    Cevapla
  • denzi58 9 yıl önce Şikayet Et
    Sanki sıralama yanlış gibi 1 numara Büyük Hun 8 numara Osmanlı tekrar gözden geçirin.
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel bunundüşünüpte yapanlardan allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!