Sözleri çarpıtılan Nureddin Yıldız'dan son söz!

Sözleri cımbızlanarak hakkında karalama kampanyası yürütülen Nureddin Yıldız Hoca, Şehzâdebaşı Camii'nde son mesajını verdi.

GİRİŞ 19.01.2015 12:16 GÜNCELLEME 19.01.2015 15:17
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Nureddin Yıldız Hoca, Şehzâdebaşı Camii'nde pazar gün ikindi namazı sonrası yaptığı konuşmaların sonuncusunu dün gerçekleştirdi. Namaz sonrası mihrabdan camiyi dolduran cemaate seslenen Yıldız, camilerin kendini savunma yerleri olmadığını hatırlattı. Yıldız, 15 dakikalık konuşmasında yürütülmek istenen kampanyayı böyle özetledi.

YAPMAYI PLANLADIĞI KONUŞMASINI YAPMADI

Yıldız, konuşmalarını üç aylık bir program çerçevesinde hazırladığına dikkat çekti. Bugün konuşmayı düşündüğü, haftalar önce hazırladığı konunun Resülullah (sav) Efendimizin, "Müslüman buğday başağı gibidir. Münafık da çam ağacı gibidir. Buğday başağını rüzgar bir o yana bir bu yana sallar ama deviremez. Çam yıllarca dik durur ama büyük bir fırtınada yıkılır gider. Hayat böyledir." diyen Hadis-i Şerifi olduğunu ifade eden Yıldız, "Bugün Efendimiz (sav) bu hadis-i şerifini yorumlayacaktım. Pek çoğunuzun bildiği gibi, yaşadığımız topraklarda cereyan eden Müslümanı kabuğuna sindirme, ezme, Müslümanı vebalı ve mikroplu gibi yapıp evine bile gidemez hale getirme kampanyalarından biri de bizim üzerimize Allah'ın takdiri ile tesadüf etti. Bugün o hadisi şerifi bugün kürsüden açıklasam, 'şahsıma yorumluyorum' gibi anlaşılmasından çekindiğim için bugün bu konuyu burada işlemek istemedim." şeklinde konuştu. Yıldız, sohbet konusunda yaptığı değişiklik konusunda böyle bir özürle karşısına çıktığı cemaatten kendisini bağışlamasını istedi.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ 'ÇIK BİZZAT KENDİNİ MÜDAFAA ET. BEN YANINDAYIM' DEDİ"

Camilerin hiç bir şekilde bir Müslümanın kişisel müdafaası için kullanmasını asla tasvip etmediğine dikkat çeken Yıldız, "Bugün Diyanet İşleri Başkanımız, 'Çık bizzat kendini müdafaa et. Ben yanındayım' dedi. 'Asla olmaz hocam' dedim. "Kürsüler Allah'ı ve Peygamberi anlatma yerleridir. Özel halimiz her ne kadar İslam adına olsa bile biz hâlâ böyle kürsülerde şahıs kavgalarının yapıldığı zamanı yaşamak istemiyoruz" dedim. Bu nedenle kendimi müdafaa etmiyorum. Müdafaa yerim burası değil." ifadelerini kullandı.

Bu mesele sonuca ulaşıncaya kadar bir hafta, iki hafta ne kadarsa bu kürsü derslerine ara vermek zorunda olduğunu düşündüğünü belirten Yıldız, 'Hacı Bayram ve Şehzâdebaşı'ndaki özellikle üniversite öğrencilerine yönelik yaptıkları çalışmaların devam edeceğini' söyledi.

"HOCAEFENDİLER KÜRSÜLERDEN UZAKLAŞTIRILMAK İSTENİYOR OLABİLİR"

"Camileri fitne ve fesattan korumak zorundayız" vurgusu dikkat çeken Yıldız, dünyanın taktik değiştirdiğini ve başka yöntemlerle hocaefendilerin başka yöntemlerle kürsülerden uzaklaştırılıyor olabileceğini savundu.

Yıldız, "Onlar istediklerini yapacaklar. Bizler ağlamayacağız, geri durmayacağız. Korktuğu için çekindiği için özür dilemeyecek. Yanlış yaptığı zaman Allah'tan af dileyecek. Mümin kardeşlerinden helallik isteyecek. Bu size Rasülullah'ın sahip olduğu bu mihraptaki bir sözdür.

"MÜMİN KARDEŞLERİMİN YÜZÜNÜ KIZARTACAK HİÇ BİR ŞEY YAPMADIM"

Beni burada bir buçuk senedir dinleyen mümin kardeşlerimin yüzünü kızartacak bir şey yapmadım. Savunmak için söylemiyorum. Ama bu 15 günden beri bütün Türkiye'de her türlü siyasi ekonomik, coğrafi sıkıntıların üstündeymiş gibi saldırıların, benim gibi okumuş hocaefendilerin, 'zamanı mıydı şimdi' sözüne burada cevap vermek zorundayım. Ben bugünkü Türkiye şartlarında 'gerekli miydi' diye bir konu ayırmıyorum.

"3 YIL ÖNCE 116 SAATLİK DERSİN SADECE 2 DAKİKALIK BÖLÜMÜ ADİ BİR SUÇLAMA YAPILDI"

3 yıl önce bayan talebelerimle yaptığım 116 saatlik dersin. Bütün İslam fıkhını baştan sona okuduğum dersin kayda alınmış şekli internette var. Fıkıh dersidir ve kadın gözüyle okunmuştur. Bu ders içerisinde 30 dakikalık bir bölüm ümmeti Muhammedin bugüne kadar iffeti ve namusu ile ilgili bir bölüm olduğu için, onu muhakkak talebelerime aktarmam gerektiğini düşündüm ve onun içerisinden bir dakikalık bir bölüm ile başka bir bir dakikalık bölümü birleştirilerek adeta Müslümanları en adi suçlarla suçlamaya müsait bir cümle oluşturulmuş. Ne yazık ki Müslüman olduğunu düşünen ve Müslümanların duası ile belli yerlerde durabileceğini düşünen insanlar bile 'vay be' demek zorunda kalmışlardır. Kendileri çok kısa bir zaman önce aynı şeylerden ipe götürülürken üzülenler, başkasının ipe gitmesini seyretmekten haz duymuş da olabilirler. Beni hiç biri ilgilendirmiyor. Ben doğmadan önce kaderimi yazan Allah'a iman ettim. Her mü'min hata eder. Hata etmek mümkündür. Ama hatada inatlaşmak Müslüman kültürü değildir. Mesele büyük oranda izaha kavuşmuştur. Üç yıl önceki kayıtlar bugün olduğu gibi ortadadır. Ümmeti Muhammedi üzecek tek bir kelime inşaallah sarfedilmemiştir. Olsaydı zaten; helallik istemeyi, özür dilemeyi imanımın gereği yapardım ben. Ümmetime leke bırakıp gittikten sonra değil bu kürsülere çıkmak, bu camilerde namaz kılmak bile bana yakışmaz olurdu diye düşünüyorum." dedi.

Yıldız, cemaatten itidalli ve sabırlı olmalarını istirham etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 96
  • The 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi nefislerince, Kur'an ve Hadis' lerde sabitlenen emirler ile ilgili günümüz şartlarında uygulamanın doğru mu yanlış mı diye isin bu yönüyle ilgilenenlerin, kampanyasıydı. Kimse İslam'a ve Müslüman'lara asla zarar vermeyecektir.
    Cevapla
  • REŞAT 6 yıl önce Şikayet Et
    ya benim kafamın almadığı adam kuranın hükmü anlatıyo bunu tartışmak zaten dinden çıkmaya yeterlidir hadi onuda geçtim adam dövündedi ama açıklamasını yaptı yumruk şeklinde vuramassın tokat atamazsın yüze vuramassın sopayla vuramazsın gögüs kısmına vuramazsın diyo kuranda anlatılan dövme olayı süpürge sapı gibi bişiyle rencide edicek şekilde vurmak tıpkı allahu tealanın hz eyyüp aleyhisselamın eşine yaptırdığı gibi değim gibi kuran hükümlerine yorum yapmak bize yakışmak bu bi nevi şirktir yani demem oki ADAM HAKLI BEYLER DAĞILIN
    Cevapla
  • Admin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun
    Cevapla
  • ibocan 8 yıl önce Şikayet Et
    gercekten bole ilim.irfan sahibi hocalarimizin sohbetlerini dinlemeyip sohbetlerine katilmayip kitaplarini okumayip yorum.yapiyolar arkasindan.konusup gunahini aliyolar ya gercekten cok cahil insanlar var allah bole alim irfan sahibi hocalarimiza iftira atan hocalarimizi karalayan din dusmanlarina hic bir zaman firsat vermesin.insaallah
    Cevapla
  • kardelen 9 yıl önce Şikayet Et
    hocalarimizin en ufak bir hatasini bulubda kursulerden indiren kanun devlet kanallatida ahlaksizligi normallestiren film ve ozellikle tiyatrolarinda hatalatini gorse dogru diyecegim ama malesef hedef hata degil hedef din
    Cevapla
  • kardelen 9 yıl önce Şikayet Et
    buyuk insanlarin imtihanida buyuk olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı