Erdoğan'dan o eleştirilere cevap: Ben tarafım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen 'Tarafsızlık'' eleştirilerine yönelik ''Tarafım ama milletin tarafıyım'' şeklinde cevap verdi.

GİRİŞ 04.02.2015 14:29 GÜNCELLEME 05.02.2015 07:15
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanılığı Sarayı'nda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu heyetini ağırladı.Heyete yönelik bir konuşma yapan Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünü Başkanlık sistemine ayırdı. Erdoğan kendisine yöneltilen ''tarafsız ol'' eleştirilerine ilişkin ise ''Ben tarafım ama milletin tarafıyım'' dedi.

HİÇBİR GÜÇ SİZLERİ ORTADAN KALDIRAMAZ

Esnaf ve sanatkarları toplumun omurgası olarak gördüklerini ve omurgasız bir bedenin ayakta kalması nasıl mümkün değilse esnaf ve sanatkarsız bir milletin de ayakta kalmasının mümkün olmayacağını söyleyen Erdoğan, ''Bizim için esnaf ve sanatkarın yeri özeldir. Esnaf ve sanatkarlarımız ahilik geleneğinin devamıdır. Hiçbir güç sizleri ortadan kaldıramaz.'' dedi.

ESNAF İLE DEVLET KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİ

Geçmişte esnaf ve sanatkarın yok sayıldığı dönemlerin maalesef yaşandığını da ifade eden Erdoğan, ''Esnafın sokakta gösteri yapmasına sebep olundu ve esnaf devlet ile karşı karşıya getirildi. Biz ise esnaf ve sanatkarlarımızın önünü açacak yasal düzenlemeleri bir bir hayata geçirdik.'' diye konuştu.

BU ELBİSE TÜRKİYE'YE DAR GELİYOR

Bir süredir üzerinde durduğu ve tartışmaya açtığı Başkanlık sisteminin bir takım ihtiyaçlar sonrasında ortaya çıktığını da söyleyen Erdoğan, ''Türkiye'deki bu idari yapıda elbise Türkiye'ye dar geliyor. Bu yapıyı aşmak lazım. Yeni Türkiye'yi anlayamayanlar diğer pek çok tartışma gibi yanlış yerde duruyorlar. Bir muhalefet partisinin lideri çıkmış diyor ki; '' Biz Erdoğan'ın beyaz dediğine siyah, siyah dediğine beyaz deriz''. Güya büyük bir laf edecek ama küçüldükçe küçülüyor. Böyle siyaset olur mu. Yapılan işin faydasına, zararına bakılmayıp sadece söyleyene bakıp tavır almak tam eski Türkiye işidir. Halbuki bizi eleştiren bu partinin yıllardır dile getirdiği bir sistemdir. Alparslan Türkeş'in sürekli gündeme getirdiği konudur. Sırf biz önerdik diye karşı çıkıyorlar. '' dedi.

MİLLİ ŞEFLER ÇIKMASIN DİYE İSTİYORUZ

''Bir daha bu Türkiye'de milli şefler çıkmasın diye Başkanlık sistemi istiyoruz.'' diyen Erdoğan, ''Biri çıkıyor Afrikayı, Kuzey Kore'yi örnek gösteriyor bir diğeri ise Kurtuluş savaşından bahsediyor.'' dedi.

PİLOTUN YAKILMASINI LANETLİYORUM

DEAŞ'ın Ürdünlü pilotu yakmasını lanetlediğini de belirten Erdoğan, ''Ürdün milletinin başı sağolsun diyorum. Böyle bir vahşetin İslam dini ile alakası yoktur.'' diye konuştu.

''GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM'' DEDİKLERİN SANA OY VERİR Mİ?

Birilerinin Türkiye'nin her zaman zayıf ülke olarak kalmasını istediklerini de söyleyen Erdoğan, '' Artık o devirler geride kaldı. Geleceği belirlenen bir Türkiye yok artık karşılarında. Göbeğini kaşıyan adam dediğin adam sana oy verir mi? Önce milletin tercihlerine saygı göstermeyi öğrenecekler. Milletin sana bahşetmediği bir gücü hakaretle, terbiyesizlikle elde etmeye kimsenin hakkı yoktur.'' dedi.

 

GEREĞİNİ YAPMAK NEFSİ MÜDAFAA HAKKIM

Kendisine yönelik yapılan saldıralara karşı gereğini yapmanın nefsi müdafa hakkı olduğunu da söyleyen Erdoğan, ''Hiç kimsenin bu ülkeyi kaosa sürüklemesine asla izin vermeyeceğiz. Ne diyor Hünkar Hacı Bektaşi Veli, ''Eline, beline diline sahip çıkacaksın''. Çıkmassan karşılığını alırsın.'' dedi.

''BEN TARAFIM!''

Meydanlara çıkıp millete seslenmesinden ötürü rahatsız olanlara ve bundan ötürü eleştiri yöneltenlere de cevap veren Erdoğan, ''Bunlar Cumhurbaşkanlığının muhtevasını bilimiyor anlaşılşan. Söylüyorum, ben tarafım, ama bu bir siyasi partinin tarafı olacağı anlamına gelmeyecek. Ben milletin tarafıyım. Ben masada sadece evrakları imzalayan Cumhurbaşkanı olmayacağım. Koşan, koşturan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Yatırımları yerinde takip edeceğim bu da yemine ters düşüyor.'' dedi.

AİLEMİN OYUNA DAHİ KARIŞAMAM

7 Haziran'ın yeni Anayasa için milletin idaresini ortaya koyma günü olduğunu da söyleyen Erdoğan, ''Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. Kim milletin yetkisini alırsa o yeni Türkiye'nin temelini atacak. Benim de bir oy hakkım var gidip onu kullanacağım. Ailemin de oyuna karışamam.'' dedi.

AMERİKA NEYLE YÖNETİLİYOR...

Başkanlık sistemi ile ilgili ortaya atılan fikirlerin hepsinin tartışalacağını ve bunların nihai bir formata kavuşturulacağını söyleyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; '' Tabi buna en nihayetinde millet karar verecek. Amerika'ya en ileri demokrasi deniliyor değil mi. Amerika neyle yönetiliyor,  Başkanlık sistemi ile. Bu benim şahsıma yönelik bir şey değil. Millet kimi uygun görürse o gelecek.''

MİLLETE ZARAR VERECEK BİR ŞEYİN ALTINA İMZAMI ATMAM

'' Birilerinin benim Başbakan ile arama bir şeyler sokmak istiyorlar.'' diyen Erdoğan, ''Hiç uğraşmasınlar. Milletime zarar verecek hiçbir şeyin altına Tayyip Erdoğan imzasını atmaz. '' dedi.

BÖYLE BİRŞEY OLMAZ!

2023'de milli gelirde hedefin 25 bin dolarlar olduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan, '' Bu zamana kadar kredilerde bir takım iyileştirmeler yaptık ama bu da yetmez. Enflasyon şuralara kadar düşsün faizler de düşecek diye bir anlayış var. böyle birşey olmaz. Bu faizle benim girişimcim esnafım ne yapacak. Bizim daha iyi bir noktayı yakalamamız lazım.'' dedi.

BAŞKANLIK MUHALEFET İÇİN DE FIRSAT

Başkanlık sistemini konuşurken illa şöyle bir şey olsun demediklerini de vurgulayan Erdoğan, ''Siyasi partiler görüşlerini ortaya koysun. Fikirlerini söylesinler. Ya mevcut sistemde iktidar olamıyorsunuz bu sayede sizin için de bir fırsat olacaktır.'' dedi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • Can 9 yıl önce Şikayet Et
    'Halkın tarafıyım' ifadesi tamamen siyasi ve halkı etkileme tarzında bir konuşmadır zaten Cuhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarını dikkatle dinlediğimizde başta Chp olmak üzere diğer partilere karşı tavır sahibi olduğunu ve sürekli eleştirdiğini görürüz yaptığı doğru mu bence hiç de değil, çünkü cumhurbaşkanı tarafsız olmalı artık parti zihniyetinden uzaklaşmalı
    Cevapla
  • abc 9 yıl önce Şikayet Et
    Seviyoruz seni başkan
    Cevapla
  • defterdar 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar sevgi ve saygilar. bu ulke bizim hepimiz ortagiz opuldunuz
    Cevapla
  • Gubetci 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetçilerin üzerinde anlaştığı tek konu şikenin üstünün kapatılması ve vekillere yapılan maaş zammı.O yüzden benim için hepsi aynı sadece parti isimleri farklı.
    Cevapla
  • AHMET TOKKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne derlerse desinler Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin bir numaralı adamıdır,hepimizin gönlüne taht kurmuştur,biz onun için gece gündüz beş vakit,Yüce Allah'ımıza,sağlık ve başarısı için dualar ediyoruz,düşünüyorumda,acaba bu Chp'liler,Kılıçdaroğlu için, nerede,nasıl ve kime dua ederek iyi talaplerde bulunurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi