TSK'dan Şah Fırat Operasyonu açıklaması

Şah Fırat Operasyonuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı' da bir açıklamada bulundu.

TSK'dan Şah Fırat Operasyonu açıklaması
TSK'dan Şah Fırat Operasyonu açıklaması
GİRİŞ 22.02.2015 08:07 GÜNCELLEME 22.02.2015 10:32
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapılcı. Açıklamada, "Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolundaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir." vurgusu yapıldı. 

İşte  o açıklama: 

-Şah Fırat Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur.

-Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

YORUMLAR 36
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Geri çekilmedik sadece yeni bir istikamete gidiyoruz.
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu başarı tarih kitaplarına ders olarak koyulmalı ki çocuklarımız gerçek tarihi paralel yapıdan değil gerçek kişilerden görsün. Paralel örgütün tüm isteğine rağmen askerlerimiz sağ sağlim döndükleri için dua ediyoruz
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne gariptir ki Musul konsolosluğu basıldığında (orası da Türk toprağı sayılır) neden orayı daha önce boşaltmadınız diye hesap soranlar şimdi neden boşalttınız diye bağırıp çağırıyorlar.
    Cevapla
  • Mantık 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş konsoloslukta olanlar sivillerdi, iki asker koruyordu.. Tabiki kurtarılmaları gerekirdi.. Süleyman Şah türbesi ise askerler tarafından korunan ve korunması gereken vatan topragıdır. Oraya gereken takviye yapıla bilir, koruna bilirdi.. Konsoloslugun boşaltılmaması ne ölcüde yalnış idiyse, şimdiki tahliye de o ölçüde yalnışdır.
    Cevapla
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende suna gıcık oluyorum bilgisaray basında ahkam keseler diyen ödleklere kendileri herseyin uzmanı ya!
    Cevapla
  • efe 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bizim türk silahlı kuvvetlerinin çok yanlışı var işid bir saldırsa çok şehid veririz nedenini açıklayayım bizimkilerde eğitim ve tecrübe eksikliği çok biri silah sıksa bizimkiler kendini vurucak artık şu askerdeki eğitimi değiştirin adamlara gerçek bir eğitim verin boş silah vermeyin adam daha doldur boşalt yapamıyor o adam ile savaşa gideceksin sonra ee adam sonra hem sizi hem kendini vurucak gitmişler orda bayrağın etrafında 3 asker ayakta dikiliyor geçin bu esas duruş muhabbetlerini mevzi alın mevzi canınızı yolda mı buldunuz siz pusu kurun öyle bekleyin beklediğiniz yerde.
    Cevapla
  • tercübe ve taktik 9 yıl önce Şikayet Et
    efe türk ordusu isidle savasamaz tercübesiz ypg tercübesi daha cok cünkü ypg durmadan savs taktikleri deyistiriyo isid sasiriyo bu cok önemli savasta !!!!
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    umarım tsk da efe gibi korkak asker sayısı azdır....
    Cevapla
  • Gelengi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarafta tek başarısı, zoru görünce şehri terk edip kaçan Suriye ve Irak askerlerine karşı olan ışid, diğer tarafta şanlı tarihi ile koskoca Türk ordusu. Ne diyeyim sana efe. Biraz ordunu sev ve ona güven.
    Cevapla
  • alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    efe yasin kac senin oraya giden bordo bereliler bilmeden yorum yapma rezim olursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!