Ağca'nın burnunda tüten yemek
Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, "Mehmet Ali Ağca cezaevinden çıktıktan sonra yaşamını nasıl sürdürecek?" şeklindeki soruyu, "Her Türk vatandaşı gibi bir hayatı olacaktır. Farklı olamaz" diye yanıtladı.

Korunma konusundaki sorulara karşılık, "Korunmaya ihtiyacımız yok" yanıtını veren Adnan Ağca, "Birileri, bu ülke insanına saygı duymadığı sürece sıkıntılar ve problemler olacaktır. Birileri bu coğrafyadaki insanlara, Türk milletine saygı duymak zorundadır. Özellikle bu ülkenin ekmeğini yiyenler..." şeklinde konuştu.
"Televizyonlarda konuşmak için para istedikleri" iddialarına ilişkin bir soru üzerine de Adnan Ağca, "Paraya ihtiyacımız yok. Sevgi, paradan daha önemlidir. Para istemiyoruz" dedi. "Mehmet Ali Ağca tahliyesinden sonra ne yapacak?" sorusuna ise Adnan Ağca, "Kurufasulye yemek istemişti. İnşallah kurufasulye ile pilav yedireceğiz" diye karşılık verdi.
"Vatikan'ın koruma şemsiyesi var mı?" sorusu üzerine Adnan Ağca, "Orada öyleydi. Vatikan'a teşekkür ediyoruz. İnsanlık için çalışmasını, Irak'tan Filistin'e kadar dünyanın her tarafında mağdur insanların ölmemesi için daha iyi çalışmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Ağabeyi Mehmet Ali Ağca'nın evrensel ve beynelminel bir kişi olduğunu kaydeden Adnan Ağca, "Mehmet Ali Ağca isteyerek acı çekmiştir. Bunun ardında hiçbir şey aramayınız" dedi. "Abdi İpekçi'nin kızının yazdığı mektubu okudunuz mu?" sorusu üzerine de Adnan Ağca, "Okudum. Çok üzüldüm. Belli bir ırkı suçlamak kimseye fayda etmez. Keşke bunlar olmasaydı. Keşke birileri bu ülkeye saygı duysaydı da bunlar olmasaydı. Abdi İpekçi kimin adamı, lütfen onu araştırınız" diye konuştu. Ağca, "Kimin adamı?" şeklindeki soruya ise "bilmiyorum" karşılığını verdi.