Giresun'da gece vakti tehlikeli gerginlik

Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP'C üyesi Şafak Yayla'nın mezarını ziyaret etmek için Giresun'a gelen 53 kişiyi şehri karıştırdı.

GİRİŞ 19.04.2015 04:44 GÜNCELLEME 19.04.2015 10:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren DHKP-C üyesi Şafak Yayla'nın Giresun’un Çanakçı ilçesindeki mezarını ziyaret etmek isteyen gruba polis izin vermeyince yaşanan arbedede 53 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere şehir merkezindeki İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Grubun hastanede olduğu haberini alan karşıt görüşlü vatandaşlarla başlayan gerginlik gözaltına alınanların emniyete götürülmesiyle de son bulmadı.

POLİS MÜDAHALE ETMEK ZORUNDA KALDI

İl Emniyet Müdürlüğünü önünde giderek kalabalıklaşan grup  emniyetten gözaltına alınan vatandaşların kendilerine verilmesini istedi.Emniyet müdürlüğü önünde slogan atarak şehir içi trafiğini ulaşıma kapatan grup burada bulunan üstgeçide de dev Türk Bayrağı astı. Polisin birkaç satı bulan uyarılarına rağmen dağılmayan gruba sonunda gazlı müdahale yapıldı.

Yapılan gazlı müdahalenin ardından bu sefer vatandaşlar da taşla karşılık verdi. Etrafa dağılan grup Karadeniz Sahil Yolunu’da kısa süre ulaşıma kapattı. Ancak yapılan uyarıların ardından Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma yeniden açılırken, Emniyete destek amaçlı jandarma geldi.

Vatandaşlar giderek kalabalıklaşırken ilçelerden de İl Emniyet Müdürlüğüne takviyeler geldiği görüldü.

YORUMLAR 34
  • cahidi 9 yıl önce Şikayet Et
    yapılan yorumlar işitin bu ülkede nasıl bir yatağa sahip olduğunu gösteriyor
    Cevapla
  • Dadas 9 yıl önce Şikayet Et
    Millet hakli kendi savcisini sehit eden hainleri istiyor eyer hak onunde adaletse polis versin bunlari millete de onlarda bir daha atesle saka olmayacagini anlasinlar allah bir zalimi baska bi zalimle terbiye der
    Cevapla
  • emir 9 yıl önce Şikayet Et
    ne amacla geldikleri belli dhkpcler gelip mezqrda kuran okuyacaklar degilya zaten dinsiz imansiz bu kisiler tek maksat provake
    Cevapla
  • Ben 9 yıl önce Şikayet Et
    Linç girişimi hiçbir şekilde haklı görülemez. Cezayı kanuna dayanarak devlet verir ve aksi davranış devleti yok saymak olduğundan terördür. Savcıya silah sıkandan ne farkınız kalır.
    Cevapla
  • DOBRA DOBRA 9 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk fakültesine her isteyen giremesin yaa, hassas bir müessese buraya giriş sıkı kontrol altında olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...