THY uçağının kanadı bu hale geldi

İstanbul'a acil iniş yapan THY uçağının bir yolcu tarafından çekilen kanat fotoğrafı olayın vahametini gözler önüne serdi.

GİRİŞ 25.04.2015 13:17 GÜNCELLEME 25.04.2015 13:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

THY'nin Airbus A320 tipi TC-JPE tescilli uçağı, ilk yaklaşmasında piste teker koymasının ardından yolcuların ifadesine göre büyük bir gürültü ile birlikte çarpma sesi geldi. Pilotlar pas geçerek yükselmeye başladı. O anda sağ kanat tarafında cam kenarında oturan bir yolcu cep telefonu ile bu fotoğrafı çekti.

SERT İNİŞ YAPTI

Uzmanlara göre uçak 'hard landing' olarak adlandırılan 'sert iniş' yaptı ve  sağ motor piste vurdu. Sert iniş sırasında buna bağlı olarak sağ ana iniş takımında da hasar meydana geldi. Bunun üzerine pilotlar pas geçerek yükseldi. Sağ motorda sorun yaşanması ve iniş takımları toplanmaması nedeniyle pilotlar acil durum bildirerek ineceklerini söylediler.

İkinci denemelerinde ise görüntüleri izleyen uzmanlar, pilotların uçağı pistte tutmakta zorlanıp toprağa çıkmalarının nedenini de sağ ana iniş takımında meydana gelen hasara bağlıyor. Katlanan ve uçağı taşıma özelliğini kaybeden iniş takımı nedeniyle uçak sağa doğru istikamet kaybediyor ve toprak alana çıkıyor.

YORUMLAR 9
  • Murat Bulat 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar uçaklardan anlayan biri olarak tahminim şu yönde. Sorunsuz bir uçuş gerçekleşti ve iniş sırasında pilataj hatası sebebiyle başarılı bir iniş gerçekleştirilemedi ve uçak piste sert vurdu ve bu esnada kanat ve sağ motor piste çarparak hasar aldı. Uçak pisti pas geçerek tekrar iniş yaptı. Görüntüler uçağın iniş esnasında hasar alıp tekrar gök yüzüne çıktığı andaki görüntülerdir. Uçak ilk inişe kadar kuleye herhangi bir olumsuz durum bildirimi yapmamıştır.
    Cevapla
  • Muammer 9 yıl önce Şikayet Et
    Son günlerde THY nin başına gelenler kesinlikle rastlantı değil. Havacılıkta dünya liderin olma yolundaki THY nin yolunu kesmeye çalışıyorlar...
    Cevapla
  • naseha 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun her türlü oyun ve tuzaktan. bu konularla ilgili titiz haberler yapılmalı, ekmeklere yağ sürülmemeli...
    Cevapla
  • redirect 9 yıl önce Şikayet Et
    Kul hatası, teknik hata vs. olabilir fakat malum içerde de dışarda da düşmanızmız çok. Kesinlikle derinleştirilmesine araştırılması gereken bir konu. Her ince ayrıntısına kadar tedbir almak lazım.
    Cevapla
  • AAkman 9 yıl önce Şikayet Et
    Milletimize gecmis olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor