X-ray cihazına yakalanmayan silah
Trabzon'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun katil zanlısının kullandığı silahın balistik incelemesinden çarpıcı bilgiler geldi.

Trabzon'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun katil zanlısı ile birlikte ele geçirilen ve Samsun'daki balistik incelemesi tamamlanan silahın, Avusturya yapımı "Glock" marka bir tabanca olduğu öğrenildi. Rahip Santoro'nun öldürülmesiyle ilgili yakalanan lise öğrencisi O.A. (16) ile birlikte ele geçirilen Glock marka tabancanın balistik incelemesi, Samsun'da bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nde yapıldı.
Olayda kullanıldığı bildirilen tabanca olan 'Glock' marka silahlar, 'hayalet tabanca' olarak biliniyor ve plastik kaplama olduğu için x-ray cihazında fark edilmiyor. Kapasitesi 17 mermiye kadar çıkabilen çeşitli modelleri bulunan söz konusu tabancaların fiyatları ise 10 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.