Ayasofya Meydanı'nda sabah namazı

İstanbul'un Fethi'ni kutlamak için Ayasofya Camisi'nde etkinlik düzenlendi, sabah namaz kılındı.

GİRİŞ 31.05.2015 11:06 GÜNCELLEME 31.05.2015 11:07
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için "Seccadeni al da gel" sloganıyla "Ayasofya Cami'sinde Fetih Namazı" etkinliği düzenledi.

MESCİD-İ AKSA MÜEZZİNİ EZAN OKUDU

İstanbul'dan ve çevre illerden otobüslerle gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı'nda toplanan grup, burada sabah namazı vaktinin girmesini bekledi. Toplanan kalabalığa meydana kurulan platformdan Mescid-i Aksa Müezzini Firas Gazzaz sabah ezanı okudu.

FATİH SULTAN MEHMET HAN'IN FERMANI OKUNDU

Ezan sonrası platforma çıkan AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakıflar için yazdığı fermanı okudu. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, namaz kılmaya gelen cemaate teşekkür ederek Ayasofya'nın müze olma sürecini anlattı.

Ayasofya Meydanı'nda sabah namazı

İSTANBUL'UN FETHİ KUTLANDI

Ayasofya mücadelesinin devam etmesini isteyen Turhan, kendilerinin sadece Ayasofya'ya namaz kılmak için gelmediklerini aynı zamanda İstanbul'un Fethi'ni kutladıklarını da vurguladı.

"ZİNCİRLER KIRILSIN, AYASOFYA AÇILSIN"

Kabe imamlarından Dr. Seccad Mustafa ile namaz kılan dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien de Kur'an-ı Kerim okudu. Cemaat daha sonra "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak dağıldı.

YORUMLAR 47
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya ne zaman cami olursa Türkiye o zaman bağımsız olacaktır bu böyle biline
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp ibadet e açılması için 2 defa teklif verdi neden camiye çevirmediniz
    Cevapla
  • putkıran 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp tek basina oniki sene iktidar olmadi ki. ama ak parti hükümeti geldi geciyor hala ayassofyayi acamadi,sonu dp gibi olmasinda..mendereste pek laikciydi ve mustafa kemale koruma kanunu cikarmisti ama kendini koruyamadi.
    Cevapla
  • madem 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi döneminde açsaydı ya. madem i kadar istekliydi.
    Cevapla
  • muhendıs. 8 yıl önce Şikayet Et
    ibadete açılmasını beklıyoruz.inşallah akp bunu yapacaktır.
    Cevapla
  • süleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    2 milyon kişilik etkilik yerine tam da cuma günü ayasofya cami yapılsa idi fatihin ruhu ondan daha çok şad olurdu.bakmasınlar bu hürriyet cumhuriyet zaman gibi gazetelerin haberlerine bunlar ecnebilerin sözcüsü kaale bile almaya değmez.atatürkün ölümünden sonra usulsüz bir kararname ile müzeye çevrilen bu kararnameyi atatürkün yaşadığı tarihde sahte imza ile atatürk gerçekleştirmiş gibi lanse edilen bir işgüzarlıktır.atatürkün her yaptığı reddilemez ya onu da kutsallaştırıp ecnebiler bu ülkede kendisine yar olmayanı bize de yar etmemiştir.fatih fetihten önce şehri teslim etselerdi ayasofya kilise olarak kalacktı şehir kanla teslim alınınca cami olması savaş anlaşmasında vardı bi kere
    Cevapla
  • oquzhan144 8 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka camıye dönüştürülmeli turk milletinin arzusu inşallah Rabbinm nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi