Bursa'da düğüne saldırı: 3 ölü, 6 yaralı

Bursa'da düğüne kimliği belirsiz kişilerce yapılan silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 01.06.2015 08:51 GÜNCELLEME 01.06.2015 10:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Roman vatandaşların sokakta yaptıkları düğüne iki ayrı araçla gelen kimliği belirsiz üç kişi, düğüne katılanların bulunduğu alana tabancalarla rast gele ateş açtı.

Düğüne katılanlar yaşadıkları panik nedeniyle birbirini ezerken açılan ateş sonucu 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken yaralılar düğünde bulunan vatandaşların araçları ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye Devlet ve Çekirge Devlet Hastanesi ile Özel bir Hastaneye götürüldü. 



FEDERASYON BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralılardan Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ve  isimleri açıklanmayan bir çocuk ile bir kadın da hayatını kaybetti.  Çeşitli yerlerinden yaralanan altı kişinin ise tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde sürüyor. Saldırının ardından düğüne katılanlar hastanelere akın ederken olay yerine ve hastane önlerine tedbir amaçlı çok sayıda polis ekibiyle sevk edildi.

2 SALDIRGAN YAKALANDI

Olaydan sonra polis ekipleri, bölgede yaptıkları araştırmada Doğanevler Mahallesi’nde bulunan dere boyunda çalılıklar arasına gizlenen isimleri açıklanmayan iki saldırganı silahlarıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Diğer saldırganın yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.


Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları araştırmada tabancadan çıktığı belirlenen yüze yakın boş kovana el koydu. Saldırganlara ait olduğu belirlenen iki evin çevresinde ise her hangi bir saldırıya karşı Çevik Kuvvet ekipleri tedbir aldılar. Ölen kişilerin cesetleri Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından otopsileri yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü.

KAVGADAN YANA OLMADIK DEMİŞTİ 

Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, 5 Mayıs’ta bu yıl 6'ncısını düzenlenen Hıdrellez kutlamalarında DHA mikrofonlarına "Kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşamamız için dua edip dilek dileyeceğiz. Romanlar olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz hep barıştan yana olduk, kavgadan yana olmadık olmayacağız"  diye konuşmuştu. 

Özçimen, 2011 seçimleri ve 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Ak Parti'den aday adayı olmuş, ancak listeye alınmamıştı.

YORUMLAR 11
  • maalesef 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kardeşimizin bölgesinde uzun süredir bazı uyuşturucu madde problemleri var. zaten bursada o bölgede bolca polis operasyonları yapıldı herkes biliyor.sadece tahmin ama bu gibi helali haramı araştıran romen kardeşlerimiz tehdit altında olabilir.polisin sert cevap vermesi lazım.gerçek neyse ortaya çıksın ama hesabıda sert olsn
    Cevapla
  • Kara 8 yıl önce Şikayet Et
    belliki direkt hedef alinmis bu kardesimiz ... kurunun yaninda yasta yanar derler ya yanindaki vatandaslarda ölmüs malesef dügüne baskin direk baskana olmaz demekki direkt bu adami arkadasi hedef tahtasi yapmislar yazik olmus.. allahim gani gani rahmet eylesin.. secim öncesi böyle kiskirtici seylerin yasanmasi türkiyenin en büyük 4 cü vede en cok romanlarin yasadigi bölge neden secilmis siz düsünün... hersey caresizlik icindeki diger kesimlerin yapmak istedigi seyler.. ALLAH türkü kürdü cerkezi lazi vede diger bütün TC kimlik altindaki vatandasimizi korusun.. yakinlarina sabir versin gencecik insani katleden bu ülkeye neler yapar siz düsünün.. yazik...
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülke ülke değil sanki teksas. Nerede polis diyemez olduk. Ülkede iş yapan polis bırakmadılar
    Cevapla
  • zazaoglu23 8 yıl önce Şikayet Et
    Zazaoglu olarak bu pkk katillerinin Allah bin belasini versin diyorum. İnsallah birbirlerini yesinler.
    Cevapla
  • Efkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Efkan'ı tanırdım. Vatanını, milletini seven düzgün bir insandı. Romanların da meşru işlerle rızıklarını kazanıp toplum içerisinde yer almalarını sağlamak için gayret gösteren biriydi. Uyuşturucu ile mücadelede elinden gelen gayreti gösterdi. Roman gençlerin batağa bulaşmamaları için devletle ortak projeleri vardı. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler