Diyarbakır'daki ölü ve yaralı sayısı açıklandı

Bakan Eker, Diyarbakır HDP mitinginde meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğünü, 100 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır'daki ölü ve yaralı sayısı açıklandı
Diyarbakır'daki ölü ve yaralı sayısı açıklandı
GİRİŞ 05.06.2015 20:52 GÜNCELLEME 05.06.2015 23:30
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitinginde meydana gelen patlamaya ilişkin, "Art arda 2 patlama meydana geldi. Patlama sonucunda an itibariyle 2 vatandaşımız, hemşehrimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 100'ün üzerinde yaralı olduğunu biliyoruz" dedi.

Eker, beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, HDP mitingindeki patlamayla ilgili savcılık ve emniyet ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

"HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde art arda 2 patlama meydana geldi. Patlama sonucunda an itibariyle 2 vatandaşımız, hemşehrimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 100'ün üzerinde yaralı olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Eker, "Yaralıların tedavisi hastanede yapılıyor. Olay yeri inceleme ekipleri ayrıntılı şekilde olayı açığa çıkaracak çalışma yürütüyor" bilgisini paylaştı.

Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Bu saldırı demokrasiye yönelik bir saldırıdır, nefretle ve şiddetle telin ediyorum, kınıyorum. Bu sadece İstasyon Meydanı'nda miting yapan vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı değil, demokrasiye, huzur ve güven ortamına yöneltilmiş alçakça ve çirkince bir saldırıdır. Nefretle kınadığımızı özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Yaralılarla ilgili her türlü tedbir alınmakta, hastanelerde her türlü tedavi yapılmaktadır."

Patlamayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Eker, "Trafo binasının önünde bir patlama meydana geliyor, bunun bir tüpten kaynaklandığına dair ilk bilgiler var. Ardından birkaç dakika sonra 50 metre mesafede ikinci patlama meydana geliyor. Şimdilik elde edilen bilgiler bunlar" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı ise meydana gelen iki ayrı patlamada yaralanan ve Diyarbakır Selahattin Eyyübü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşlardan durumu ağır olan 3’ünün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 101
  • Urfali 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunu yapanin belasini versin yine olan analara oldu anlarin yuregi yandi
    Cevapla
  • seker sarıoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    başımız saolsun kardeşlerime acil şıfalar ölenlere rahmetdilerim
    Cevapla
  • kul hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • yem. 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp GARİBAN İNSANLARI YEM olarak kullandı..
    Cevapla
  • tolga yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    umarım hdp bu saldırıdan hukumet sorumludur deyip halktan oy ıstemeye kalkmaz eger böyle birşey yaparsa herkes bilsinki o bombanın sahıbı pkk dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi
Ali Ülker açıkladı: Türk devi BM'de 'örnek vaka' oldu