Ankara'daki kanlı kavga Gökçek'i harekete geçirdi

Ankara'da bir kişinin öldüğü esnaf ile otoparkçılar arasında çıkan kavga sonrası Melih Gökçek yazılı açıklama yaptı.

Ankara'daki kanlı kavga Gökçek'i harekete geçirdi
Ankara'daki kanlı kavga Gökçek'i harekete geçirdi
GİRİŞ 10.07.2015 12:31 GÜNCELLEME 10.07.2015 14:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kaidelere uymayan tüm otoparkçıların ruhsatlarının iptali ve otoparkların sadece ANFA tarafından işletilmesi gerektiği konularında mutabakata vardıklarını bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamasında, son zamanlarda bazı otopark işletmecilerinin uygulamalarından dolayı yoğun şikayet almaya başladıklarını belirtti.

Yapılan ikazlar cevapsız kalınca, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 13 Şubat'ta aldığı kararla belli mecburiyetler getirdiğini anımsatan Gökçek, fiyat tarifelerini yol kenarlarındaki otoparklara asma mecburiyetinin uygulamaya konulduğunu vurguladı.

Gökçek, bu uygulamalara rağmen levhaların yer yer söküldüğünü, fiyatların değiştirildiğini ve birçok yerde tarifelere uyulmadığını tespit ettiklerini bildirerek, "Yeni meclis kararlarına göre mecburi hale getirilen el terminallerine, kıyafet uygulamalarına, 0-15 dakika ücretsiz park uygulamalarına uyulmadığını gördük. Bazı otoparklarda fazla ücret alınması maalesef devam etti. Bu konularda görevli arkadaşlarımız sayısız tutanak tuttu. Yer yer kapama kararı verildi ve yeni genel bir karar alınması konusunda çalışmalar başlatıldı" ifadesini kullandı.

Ankara'daki otopark protestosunda meydana gelen silahlı saldırı üzerine Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile görüştüklerini belirten Gökçek, şunları kaydetti:

"Kaidelere uymayan tüm otoparkçıların ruhsatlarının iptali ve bundan böyle otoparkların sadece ANFA tarafından işletilmesi gerektiği konularında mutabakata vardık. Vatandaşımızın mağduriyeti bizim için önceliktir ve vatandaşın şikayetlerini karşılamak zorundayız. Önümüzdeki birkaç gün içinde uygulamalarımıza vatandaşlarımız şahit olacak. Bu arada bir muhalefet partisinin mensuplarının, otoparkçılara hiç para ödemeyerek Ankara genelinde olaylar çıkartmaya karar verdikleri bize gelen bilgiler arasında. Bu tip hepimizi yürekten yaralayan olaylar karşısında istismara girişmek ve insanları tahrik etmek, en hafif tabirle insanlık değildir."

Dün, Rüzgarlı Caddesi ve civarında bölge esnafının "tehditle" otoparkçılık yapıldığını belirterek protesto gerçekleştirdiği sırada gruba rastgele ateş edilmesi sonrası Sedat Karagöz hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Mehtap 8 yıl önce Şikayet Et
    sen masum değilsin melih gökçek her şeyden haberin var
    Cevapla
  • Kanuni 8 yıl önce Şikayet Et
    153 e ben defalarca şikayette bulundum 6 lira yerine 10 lira alıyorlar 1-2 saatten fazla kalacaksan park ettirmiyorlar araç anahtarı istiyorlar şikayetler ettim her defasında uyardık diye mesaj attılar değişen hiç bir şey olmadı vatandaş olarak bunlarla kavgamı edelim sonuç ortada işte bir kişi hayatını kaybetti
    Cevapla
  • ahmet demir 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkan şikayeti beklemesin hemen anfa'ya devredilsin
    Cevapla
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım, Yapmış olduğunuz açıklama bana kendi kendini ihbar etmekmiş gibi geldi. Sorun geliyorum diye davul çalmış,zılgıt çekmiş (tutanaklar vs) ama oralı olunmamış,şehrin cadde ve sokakları gözünü papara hırsı bürümüş insanların eline bırakılmamalıydı.
    Cevapla
  • msah123 8 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmasın melih gökçek bu yıllardır olan birşey bugün değil samanpazarı numune ankara hastanesi sadece benim yolumun düştükleri.Her seferinde aman arabaya zarar verirler mi diye 3 5 ne varsa verdiğimiz durumlar olmuştur.Suçlu bunlara meşruiyet kazandıran belediyedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?