Diyarbakır’daki 2. kişi Suruç katliamcısı mıydı?

Suruç’ta 32 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün Orhan Gönder’in arkadaşı olduğu öne sürüldü

Diyarbakır’daki 2. kişi Suruç katliamcısı mıydı?
Diyarbakır’daki 2. kişi Suruç katliamcısı mıydı?
GİRİŞ 24.07.2015 06:51 GÜNCELLEME 24.07.2015 08:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da HDP mitinginde 4 kişinin ölümü 404 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalar ile ilgili soruşturmada bir kişinin daha arandığı ortaya çıktı.

Bu kişinin de o gün olay yerinde olduğu belirtildi. Gizlilik nedeniyle güvenlik birimleri aranan kişi ile ilgili detay vermedi. Bu kişinin, Suruç’ta 32 kişinin öldüğü saldırıdaki ‘canlı boma’ Şeyh Abdurahman Alagöz olabileceği akıllara geldi.

TANIŞIYORLARDI

Diyarbakır’ın faili olarak yakalanan Orhan Gönder gibi Suruç faili Alagöz’ün de Adıyamanlı olması ve birbirlerini tanıdıklarının ortaya çıkması, bu ihtimali güçlendirdi. Yetkililer soruşturma kapsamında telefon kayıtlarının incelendiğini ve iddianamenin kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

İKİNCİ KEZ ALANA GİRDİ

Diyarbakır’da, 4 kişinin ölümü 404 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırılardan sonra, bombaları patlatmak için ikinci kez miting alanına girdiği ortaya çıkan Orhan Gönder ile ilgili görüntüler inceleniyor. Polis kontrol noktasından geçerken sabit polis kamarası tarafından görüntülenen Orhan Gönder’in yanında bulunan, birlikte, önünde ve arkasında miting alanına giren kişilerin de araştırıldığı belirtildi. Olayda ihmal olup olmadığının tespiti için Ankara’dan Diyarbakır’da gönderilen İçişleri Bakanlığı müfettişleri Diyarbakır’da yaklaşık 90 polis ve amirin ifadesini almış, görüntüleri incelemiş ve 40 gün sonra kentten ayrılmıştı.

SINIRDAN KAÇACAKTI

Diyarbakır’da, HDP mitingine 2 ayrı bomba koyarak patlatan Adıyamanlı Orhan Gönder’in, 2014 Ekim ayında ortadan kaybolduğu ve ailesinin polise kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Gönder’in Suriye’ye geçerek Atmeh bölgesinde IŞİD’in kampına katıldığı, 6 ay eğitim gördüğü belirlendi. Kilis’ten 2 Haziran’da Türkiye’e giriş yapan Gönder, Diyarbakır saldırısı öncesi polis kontrolünden geçmiş ancak sadece asker kaçağı işlemi yapılarak bırakılmıştı. Gönder, Diyarbakır’da bombaları patlattıktan sonra Gaziantep’e gitmiş, bir IŞİD’liyle görüşüp “Acil geçiş yapmam gerek” demiş ve ardından yakalanmıştı.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 3
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    İŞİDİ Doğuran silahlı örgütlerdir. Silahlar gömüldüğü an işid yok olacaktır.
    Cevapla
  • cüneyt beyaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır bombalamasını pkk yapmıştı diye ifade veren bir haber yapmıştınız,geçen gün
    Cevapla
  • refik 8 yıl önce Şikayet Et
    deaşlısıda kürt pkklısı kürt bunlar bilmiyorlarmı oralarda yaşayan insanlara eziyet ettiklerinde haliyle adamlarda deaşa üye olacaklar ?ateşin olduğu yerde her zaman dumanda olur?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi