Vali'den cami yalanına isyan: Yavuz hırsızlar!

Kütahya Valisi Yılmaz, kaçak yurdun 'cami' diye lanse edilmesiyle ilgili bir kez daha konuştu: "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır"

Vali'den cami yalanına isyan: Yavuz hırsızlar!
Vali'den cami yalanına isyan: Yavuz hırsızlar!
GİRİŞ 06.08.2015 09:30 GÜNCELLEME 06.08.2015 13:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Paralel Yapı medyası, kaçak kurulan öğrenci yurdunu, cami diye lanse ederek algı kampanyası yürütüyor. Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) yayın organları, Kütahya Belediyesi’ne ait arsada imar ve iskansız kurulan Hisar Öğrenci Yurdu’nun mühürlenmesinden dolayı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ı hedef aldı.

Star’a açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz, Kütahya’da Valilik olarak özel okul, dershane ve yurtlarla ilgili denetleme heyeti kurduklarını belirterek, “bu kurumları denetlemek asli görevimizdir. Paralel Yapı’nın özel okul, dershane ve yurtları bu zamana kadar korunup, özel muameleye tabi tutuldukları için ayrıcalık yaşamışlar. Şimdi diğer okullarla aynı statüye tabi olunca rahatsızlık duydular” dedi. 

"Tüm okullar denetlenecek"

Denetlemelerin süreceği bilgisini veren Vali Yılmaz, “Kütahya’daki özel okullarda, dershanelerde ve yurtlarda denetlemeler yapıyoruz. Yavuz Selim Kolejleri yasal eksikliklerden dolayı 1 ay kapatıldı. Yine il merkezinde KPSS’ye hazırlık kursuna, 1 aylık kapatma cezası verildi. Merkezde Konuralp Koleji’ndeki denetlemeler sonucunda iskan ruhsatlarının olmadığı ortaya çıktı ve soruşturma  başlatıldı. Bahar Koleji’nde  denetlemeler sürüyor.  Kütahya’daki tüm özel okullar, yurtlar ve dershaneler denetlenecek. Sıralama yetkisi  Valiliğe aittir. Belli periyot dahilince denetlenlemelerimizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

"KAÇAK YURT HAKKINDA YIKIM KARARI ÇIKABİLİR"

Hisar Öğrenci Yurdu’nun, Kütahya Belediyesi tarafından mühürlendiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, “Kütahya Belediyesi kendi arsasına imar ve iskansız bir şekilde kurulan Hisar Erkek Yurdu’nu bir ay önce kapattı. Bunun ardından Valilik hedef alındı. Birileri, bundan sonra yapılacak denetimlerin önüne geçmek istiyor. Valiliğin hukuki bir takım eksiklikleri olan kurum ve kuruluşlarla ilgili tasarruflarının önüne geçebilmek için algı operasyonu yapıyorlar” dedi.

"Dini istismar ettiler"

Hisar  Öğrenci Yurdu ile ilgili yasal eksikliklerin giderilmemesi durumunda Kütahya Belediyesi’nin yıkım kararı alabileceğine dikkat çeken Yılmaz, “Buradaki en büyük sıkıntı yurdun kamuya ait belediyenin arsası üzerine izinsiz yapılmasıdır. Kütahya’da yaşayan bu kadar insanın kul hakkı gözetmeksizin yurt yapıyorlar. Bu yurtta kalan öğrencilerden para alıyorlar, sonra da “din iman, cami” diye para topluyorlar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, belediyenin arsasına bina yapıyorlar, belediye mühürleyince Valiliği hedef alıyorlar” dedi.

KAYNAK: GÜLDEN KILIÇ - STAR
YORUMLAR 4
  • Ahmet gungor 8 yıl önce Şikayet Et
    6 yil aralarinda bulundum, Hainler, besar esed fetullah gülenden benim icin daha sevimli.
    Cevapla
  • Kütahyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi ilk Cemaat medyasında görmüştüm ve Allah biliyor ya hiç inanmamıştım ve doğruda çıktı adamlar gene yalan haber yaparak insanları kışkırtmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yurtta 3 yıl kalmıştım ve 1989'da mezun oldum demek ozamandan bu yana kaçak yazık. cemate en ufak bir sevgim kalmadı gerçek niyetlerini şimdi daha iyi anlıyorum
    Cevapla
  • Kütahyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim de cemaate karşı antipatim var ama O yurt en az 20 yıldır orda bulunuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde