Şehitlerimizi uğurluyoruz

 Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 meslektaşıyla şehit olan polis memuru Resul Kayaoğlu (29) için memleketi Elazığ'da tören düzenlendi.

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Şehitlerimizi uğurluyoruz
GİRİŞ 11.08.2015 13:58 GÜNCELLEME 11.08.2015 16:31

Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, şehidin babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri, yakınları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, milletvekilleri, Şırnak'tan gelen meslektaşları ve emniyet mensupları katıldı.

Meslektaşlarının omuzlarında tören alanına getirilen şehidin naaşı, katafalka bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Vali Zorluoğlu ve İl Emniyet Müdürü İşlek konuşma yaptı.

Vali Zorluoğlu, şehitliğin Hak'ka yürümede en güzel yol olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Resul Kayaoğlu ne ilk şehidimiz ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu milletin, memleketin şanını, şerefini, onurunu, namusunu ayakta tutabilmek, büyük fedakarlıklar yapılarak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki; biz millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Yine bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki; onların kanları yerde kalmayacak, bu saldırıları yapan insan müsveddeleri en ağır şekilde cezalandıracaklardır."

İşlek de ''Hain bir saldırı neticesinde vatanımızın bir evladını daha şehit verdik. Acımız derin, öfkemiz büyüktür. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, bunun hesabı mutlaka sorulacaktır'' ifadelerini kullandı.

Vatanın birlik bütünlüğünü, kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturacak eylemlerin, yıldırıcı etkisinin olmayacağını belirten İşlek, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Şeyhmuz Tanrıverdi tarafından dua edildi. Daha sonra cenaze Mevlana Camisi'ne götürüldü. Mevlana Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit cenazesi, defnedilmek üzere Kovancılar ilçesine bağlı Aşağı Köse köyüne götürüldü.

Dün, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu aynı araçta bulunan 4 özel harekat polisi şehit olmuş, biri yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu kendisini tehdit eden Gantz ve Eisenkot ile tartıştı
İstanbul motosiklet dehşeti! 6 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçtı!