Şehit polis müdürü Çeken’in cenazesi Konya’da

Şehit şube Müdürü Beyazıt Çeken’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen törenin ardından kargo uçağıyla Konya’ya getirildi.

Şehit polis müdürü Çeken’in cenazesi Konya’da
Şehit polis müdürü Çeken’in cenazesi Konya’da
GİRİŞ 11.08.2015 14:46 GÜNCELLEME 11.08.2015 16:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısının ardından dün sabah olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen törenin ardından Türk Yıldızları’na ait kargo uçağıyla Konya’ya getirildi. Şehit Çeken'in 3 yaşındaki oğlu Cevdet de bir daha hiç sarılamayacağı babasıyla aynı uçakla Konya'ya geldi, bir yakınının kucağında uçaktan indirildi.

Şehit Polis Müdürü Beyazıt Çeken’in ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşını Konya Havaalanı’nda Vali Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Ak Parti Milletvekilleri, akrabaları ile silah arkadaşları karşıladı.

Oğluyla aynı uçakta Konya’ya gelen emekli polis baba Mehmet Çeken’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehit Çeken’in oğlu 3 yaşındaki Cevdet ise hiçbir şeyden habersiz bir yakınının kucağında etrafı izledi.

Karşılamaya katılan meslektaşları uzun süre şehide selam durdu.

Uçaktan alınan Beyazıt Çeken’in naaşı, cenaze aracıyla Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü.

GÖZYAŞLARIYLA VEDA

Çeken'in cenazesi, memleketi Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
      
Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Morgundan alınan şehit Çeken'in cenazesi, Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Çeken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha götürüldü.
      
Şehidin babası emekli polis memuru Mehmet Çeken'in, ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Baba Çeken'i, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin yakını Lütfi Çeken, cenazenin başında nöbet tutan polisin terini sildi.


      
Namazgahta Konya Müftüsü Ali Akpınar, cenaze namazını kıldırdı. Şehidin cenazesi, ardından Konya Şehitliği'nde gözyaşları arsında toprağa verildi.
      
Törene, şahidin yakınları, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, milletvekileri ile çok sayıda vatandaş katıldı

YORUMLAR 7
  • kürt kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet yetkilileri madem siz bu meseleyi çözemiyorsanız çağıttırın beni ben çözeyim bin yıldır beraber yaşıyoruz çözümün sonuçlanması için biriniz nato gider biriniz abd ye biriniz almanyaya gider nedir bu haliniz kendinizden haberiniz varmı bu kadar acizmiyiz kürt türçe bilir türkte kürtçe bilir ingilizce konuşmaya ne gerek var
    Cevapla
  • kürt kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    durdurun bu kanı içim parçalanıyor bu çocuklara verecek cevabınız varmı devlet yetkilileri hangi menfaatin hesabını yapıyorsunuz geride kalanlara Allah sabır versin diyorsunuz bu işin sabrı kalmamış CONİ VE HANS bizi birbirimize öldürtüyor ateş düştüğü yeri yakıyor giden gidiyor kalanlarıda sizin bu daracık zihniyetiniz öldürüyor. amerika babasının hayrına incirlike gelmedi bizi birbirimizden ayırmaya geldi yazık memleketimize 80 milyon insan bir arada yaşayamayacak hale geldik menfaatlerimizi bir kenara bırakırsak bu memleket hepimize yeter
    Cevapla
  • Cemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah geride kalanları sabırlar versin Şehidimizin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Oflu 8 yıl önce Şikayet Et
    en acı söz,babası yavrusunu artık hiç sevemeyecek. İnşallah cennette buluşurlar...
    Cevapla
  • konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin acı büyük ateş düştüğü yeri yakıyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi ve Yazıcıoğlu kazalarının ortak noktalarını farkettiniz mi?
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?