Yüksekova'da 'öz savunma' açıklaması yaptılar

Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, "kendi öz savunmamızı sağlayacağız. Bu temelde özgür yaşamı inşa edeceğiz" dedi.

Yüksekova'da 'öz savunma' açıklaması yaptılar
Yüksekova'da 'öz savunma' açıklaması yaptılar
GİRİŞ 13.08.2015 00:55 GÜNCELLEME 13.08.2015 13:28
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, demokratik toplum meclisi adı altında çalışma yapan mahalle temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin toplantısında konuşan Şerafettin Dede, haddini aşan bir açıklama yaparak "Faşizan devlete karşı kendi öz savunmamızı da sağlayacağız" dedi.

Yüksekova Belediyesi'ne ait Halkevi önünde toplanan, aralarında Belediye, DBP ve HDP yöneticileri, belediye meclisi üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişiye, Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede konuşma yaptı. Bölgede kadınların ve çocukların katledildiğini ileri süren Şerafettin Dede, şunları söyledi:

"En son Gever'de (Yüksekova) şantiyedeki işçilere insanlık dışı bir işkence yapılmıştır. Bu işkence uygulaması ise en faşizan tarzda gerçekleştirilmiştir. Kürt Özgürlük Hareketi'ni ve halkının meşruiyetini tanımayan bir devletin kurumlarını, yasalarını, hukukunu ve sistemini tanımıyoruz. Tüm bu işkenceci, inkarcı ve faşizan devlete karşı kendi öz savunmamızı da sağlayacağız. Bu temelde özgür yaşamı inşa edeceğiz."

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını ileri süren Şerafettin Dede, "Bu savaş politikasıyla Türk devleti gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Onlar için artık Kürt sorunu diye bir şey kalmamıştır. Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle tüm diyalog yolları kapatılmıştır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 102
  • aydın öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    terör eylemi veya doğrudan yada dolaylı teröre destek veren kım varsa kuzey ıraka sınır dışı edılmelı ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdır. birdaha da ne sebepğle olursa olsun cenazesıde olsa ülkeye sokulmamalıdır. bu zıhnıyet bundan anlar anca.
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    bir şey yaptığınız zaman zavallı anaları niye kollanıyorsunuz. be vatan hainleri onların yeri daha iyi yerlerdir.adam olun nankör olmayın bu vatanın ekmeğini yiyiyorsunuz.
    Cevapla
  • semih 8 yıl önce Şikayet Et
    iki kelimeyi bir araya getiremeyenler özgür yaşamı mı inşa edecekler güle bilir siniz
    Cevapla
  • ferhat s 8 yıl önce Şikayet Et
    aslinda bunu yapmak gerek size. TÜRK DEVLETI ilceye girisleri,cikislari kapatacak, askeri,polisi dokoru elektik,suyu kesecek,alin yönetin ilcenizi diyecek ne yiyip ne yiceceksiniz ?
    Cevapla
  • lale 8 yıl önce Şikayet Et
    yine kadınların arkasına sıgınark açıklama yapmışlar bi olay çıksa kadınları önden sürecekler tam örgüte göre etekli terörisler ve kesinlikle ordakiler bile inanmıyordur bu açıklamaya akıldan yoksun yaratıklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...