DPÜ'de özel yetenek sınavları başladı

 Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015 yılı özel yetenek sınavları başladı.

DPÜ'de özel yetenek sınavları başladı
DPÜ'de özel yetenek sınavları başladı
GİRİŞ 18.08.2015 10:10 GÜNCELLEME 18.08.2015 10:10

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Germiyan Yerleşkesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, DPÜ’nün başarılarını her sene artırarak devam eden bir üniversite olduğunu söyledi.

BESYO'nun üniversite için övünç kaynağı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gören, "Geçen yıla göre daha fazla öğrenci adayının sınavlara katılımıyla bunu ispat etmektedir. Katıldığı yarışmalardan başarılarla, madalyalarla dönen sporcularımız arasında sizleri de görmekten büyük mutluluk duyacağız" dedi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy da Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na 22 yıldır özel yetenek sınavları ile öğrenci alındığını hatırlattı.

Yapılan sınavlarda, belirli düzeyde spor yapmış ve yetenek sınavlarına iyi şekilde hazırlanmış sporcu adayları arasından en iyilerini seçip mevcut 4 yıllık bölümlerde spor eğitimcisi olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Ersoy, şunları söyledi:

"Yüksekokulumuza akademik kadromuzun gün geçtikçe zenginleşmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi ve üniversite takımlarımızın ulusal düzeydeki başarıları ile milli sporcularımızın dünya, olimpiyat, Avrupa şampiyonaları olmasından dolayı okulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır. 2015 yılı özel yetenek sınavımıza 200’ü bayan bin 219’u erkek olmak üzere bin 419 aday müracaat etti. Sınavlara katılan adaylara birinci aşamada sportif beceri testi uygulanacak, ikinci aşamaya kalan adaylara da sürat ve koordinasyon testleri uygulanacak. Bizim yaptığımız yetenek testleri YGS puanı ve Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanının da devreye girmesiyle oluşacak yerleştirme puanıyla mevcut olan 7 programımıza 90 bayan 200 erkek olmak üzere toplam 290 aday, elde ettikleri derece ve tercihlerine göre sıralanarak okulumuza öğrenci olarak girmeye hak kazanacaklar."

Konuşmaların ardından sınavlar başladı. Öte yandan, sınavlarda yaşanabilecek olası bir sağlık sorunu için ambulans ve sağlık ekibi de hazır bekletildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!