Şehit polise Kürtçe ağıtlarla veda

Terörist saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Mete için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

GİRİŞ 24.08.2015 12:23 GÜNCELLEME 24.08.2015 12:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit düşen Yakup Mete (20) için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde resmi tören düzenlendi. Şehit Mete’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde törenin gerçekleştirileceği İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehit polis memurunun yakınları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yakup Mete’nin öz geçmişinin okunduğu törende, şehidin annesi Sivi Mete ve yakınlarının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı.

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan törende yaptığı konuşmada, Akarsu Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyarete giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yakup Mete’nin, ikametin avlusunda bulunduğu sırada terör örgütü PKK mensuplarınca silahlı saldırıya uğradığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü söyledi. Birlik ve beraberliği hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman teşkilat mensubu Mete’yi hain bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Pekcan, "Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bebek katili ve halk düşmanı PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar ’sıhhiyeye’ saldırmazlar. Nusaybin’de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler, kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir. Tehditler karşısında şehit olmak her zaman onur ve gurur kaynağı olarak görülmüştür. Aziz şehidim, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığın kutsal vazife sonucunda, tıpkı senden öncekiler gibi şanlı bir tarih yazarak şehadet mertebesine ulaştın. Bu menfur saldırının failleri diğer emsalleri gibi er ya da geç, ölü ya da diri yakalanarak adalete teslim edilecektir" dedi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, tören boyunca şehidin babası Diyap Mete’nin elini bırakmadı. İl Müftü Vekili İsmail Ünal’ın dua ettiği törende, şehit için cenaze namazı kılındı. Şehit Mete’nin cenazesi, törenin ardından Nusaybin’e uğurlandı.

YORUMLAR 3
  • MURAT 1905 8 yıl önce Şikayet Et
    işte oy verdiğiniz hdp gelir size kurşun atar...
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    nerde hdp hadı bu aileyede baş sağlı ziyareti yap, bu kürt kardeşin cenazesinde niye yoktun
    Cevapla
  • mert millet 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye oy veren ağlamasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı