Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağı

Silvan Kaymakamlığı ilçede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağı
Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağı
GİRİŞ 24.08.2015 15:17 GÜNCELLEME 24.08.2015 16:55
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Silvan Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde yeniden mahallelere giderek hendekleri kapatmak istedi. Ancak polis ekiplerine PKK'lılar tarafından ateş açıldı.

Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmalar bazı sokaklarda devam etti. Mahalle sakinlerinin bir bölümü olaylar yüzünden evlerinden ayrılıp yakınlarının yanına gitti. Olaylar nedeniyle ilçede esnafların büyük bölümü kepenk kapattı. Özellikle Tekel ve Mescit mahallerinde olaylar devam ediyor.

Silvan'da olayların sürdüğü Tekel ve Mescit mahallerine bugün saat 14.00'den itibaren askerler de zırhlı araçlarla girdi. Askerler mahalle aralarına girerek, önlem almaya başladı. Mahallelerin girişlerinde önlem alan polis ekipleri giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI ALINDI

Silvan Kaymakamı Murat Kütük imzası ile alınan kararda, Silvan ilçe merkezinde saat 12'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Güvenlik güçlerine YDG-H’lilerin ateş açması üzerine çıkan çatışma ve önlem amacıyla jandarma ekiplerinin mahallelere girmesinin ardından Silvan Kaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00’den itibaren sokağa çıkılmasını yasakladı. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü’ne gönderilen karar camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • CABBAR 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet her şeyi göze aldı tüm özgürlükleri verdi ama karşılığında bunları sanki hdp sağlamış gibi kürt vatandaşlar faşist dediği türk milettine faşistliği öğreterek oyunu hdp ye verdi.Van'da depremden sonra 1 senede yeni bir şehrin kuruluşunu bizden daha net onlar gördü.Ancak bu kadar pozitif ayrımcılığa rağmen doğudaki pkk korkusunu hegemonyasını kıramadılar.Bunlara katlanacaklar çünkü bunun sebebi bölgenin halkı.
    Cevapla
  • silvanlı bir genç 8 yıl önce Şikayet Et
    silvan halkı bunlara oy vermesini biliyor bari devletten yana olun karşı çıkın kendinizi koruyun korkmayın cesur olun evlere kapanmışlar ne zamana kadar artık uyanın iş yok aş yok evlere kapanın kedi gibi demekki buna layıktırlar. devlet okul verdi eğitimi verdi televizyon verdi kürtçe konuşma verdi artık ne istiyorsunuz silvanlılar
    Cevapla
  • Seyfullah okci 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır bunu hep deniyoruz .öldürmekle çare bulunmaz.habili kabile birdaha kıydırmasın allah .kardeşimizi muhafaza et .yrabbi
    Cevapla
  • Seyfullah okci 8 yıl önce Şikayet Et
    allah sevdikleri için üzülen. haksız yere sevdiklerin den koparılan .acılı annelere, babalara .tüm sevdiklerine sabır versin.
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ankara Sincan'da patlama oldu bir Allah'ın kulu haberlerde bahsetmiyor ölü ve yaralılar var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'