'Büyük Ermenistan için 4T formülü'

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Tülay Çalıkoğlu, sözde Ermeni soykırım iddiaları il Ermenilerin, Büyük Ermenistan idealini, tanıtım, tanınma, tazminat ve toprak talebi olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirmeyi planladıklarını ileri sürdü.

'Büyük Ermenistan için 4T formülü'
'Büyük Ermenistan için 4T formülü'
GİRİŞ 24.04.2006 16:34 GÜNCELLEME 24.04.2006 16:34

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Tülay Çalıkoğlu, sözde Ermeni soykırım iddiaları ile zaman zaman gündeme gelen Ermenilerin, Büyük Ermenistan ideali taşıdığını, bunu da tanıtım, tanınma, tazminat ve toprak talebi olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirmeyi planladıklarını ileri sürdü.

Çalıkoğlu, Ermeni meselesinin, 1915 tarihinde Ermenilerin Anadolu'da ayaklanarak her tarafı yakıp, halkı öldürmesi sonucu, Osmanlı Devleti'nin halkı güvenli bölgelere taşımak amacıyla çıkardığı geçici kanunun saptırılmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Çalıkoğlu, gerçeklerin saptırılmasına yönelik propaganda yapan Ermeniler'e destek veren ülkeleri kınadıklarını söyledi.

Dernek binasında yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalıkoğlu, Ermenilerin Büyük Ermenistan ideallerine kavuşmak için adım adım ilerlediklerini iddia etti. Ermenilerin ilk aşama olan tanıtım aşamasını terör yoluyla tamamladıklarını belirten Çalıkoğlu, şunları söyledi: 'Şimdi sırada tanınma aşaması var. Çeşitli ülkelerin parlamentoları, sözde Ermeni soykırımını tanımışlar. Bugün, Marsilya'da bir Ermeni Anıtı'nın açılışı yapılacak. Gerçeklerin saptırılmasına yönelik propaganları, bunlara destek veren parlamentoları, sözde soykırım anıtı diken ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Türk Milleti'nin birliğini ve bütünlüğünü hiç bir gücün bozamayacağını bir kez daha vurguluyoruz.'

'Emperyalizmin ve sömürgeci milletlerin değişmez siyasetlerinin başında, azınlıkları esas alan propagandalarla hedef aldıkları devlet ve toplumların milli birliğini yıpratmaktır.' diyen Tülay Çalıkoğlu, Türkiye'nin müttefiki olan ülkelerin sözde soykırım iddialarını gündemde tuttuğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'den son dakika İsrail açıklaması! Tüm dünyaya tepki! "Utanç lekesidir"
Şehit AKUT gönüllüsü Muharrem Can'ın HÜRJET'in başmühendisi olduğu ortaya çıktı