Leyla Zana Kimdir? Leyla Zana kaç yaşındadır?

Ölüm orucu tutacağını iddia eden Leyla Zana kimdir? Detayları ile birlikte haberimizde yer alıyor.

Leyla Zana Kimdir? Leyla Zana kaç yaşındadır?
Leyla Zana Kimdir? Leyla Zana kaç yaşındadır?
GİRİŞ 11.09.2015 09:30 GÜNCELLEME 11.09.2015 09:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Leyla Zana Kimdir? Leyla Zana kaç yaşındadır? Zana, “Elinde silah olan bütün taraflara sesleniyorum; kimseye sözümü dinletemezsem de kendime sözüm geçer. Ölümleri seyretmektense ölmeyi tercih ederim.” dedi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde HDP’nin düzenlediği mitingde konuşan Leyla Zana, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zana, şu ifadeleri kullandı:

“Kandil’i muhatap alıp görüşen, Parlamento'daki arkadaşlarımızı muhatap alan zihniyet hala Kürtleri eşit görmüyor. O psikolojik eşiği aşamıyorlar. Bursa’daki kardeşlerimizin ne hakkı varsa buradaki insanların da o hakkı olsun istiyoruz. Şimdi yaklaşık bir aydır kendi nefsinde çok düşünerek bir karar aldık. Yüzyıldır çarpışarak ölüyoruz. Nefsi müdafaa yapıyoruz. Ama artık yeter. Ölerek ve öldürerek toplumu, vicdanımızı, geleceğimizi çürüteceğiz. Elinde silah olan bütün taraflara sesleniyorum; kimseye sözümü dinletemezsem de kendime sözüm geçer. Ölümleri seyretmektense ölmeyi tercih ederim. Eğer ölümler durmazsa ölüm orucuna başlayacağım. Beni tanıyanlar bilir. Ağzımdan söz bir kere çıkar. Kellem gitse, geri dönmem. Artık yeter. Gençler öleceğine biz ölelim.”

 

LEYLA ZANA KİMDİR
 

Leyla Zana 3 Mayıs 1961 yılında Diyarbakır'da doğdu. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğan Zana, eğitim hayatı ise kocası Mehdi Zana cezaevine girdikten sonra başladı. 14 yaşında iken Diyarbakır Belediye Başkanı Mehdi Zana ile evlendi. Zana eğitimini aldıktan sonra siyaset hayatına atıldı. İlk siyasete ise 1991 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti listesinden Diyarbakır milletvekili olarak TBBM'ye girdi. Leyla Zana mecliste'ki konuşmaları ile sık sık tepkiler aldı.

1994 yılında ABD'de yaptığı konuşma yüzünden oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı. Dokunulmazlığı kaldırıldığı günden 1 gün sonra 5 milletvekili ile birlikte göz altına alındı. Tutuklanan Leyla Zana 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve daha sonrada cezası 10 yıla düşürüldü. Zana 8 Haziran 2004'te serbest bırakıldı. Şu an Ağrı milletvekilidir.

YORUMLAR 2
  • şehitler 8 yıl önce Şikayet Et
    tekrar sürünsün demirparmaklıklar ardında.
    Cevapla
  • anadolubeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    "Gençler ölmesin" yaklaşımınıza katılıyor olsam da, Dağlıca katliamını görmemezlikten gelip Cizre'de teröristlerin sıkıştırılması sonrası böyle bir karar alman hiç de ciddi olmadığını, sadece teröristler ölmesin diye feveran ettiğini gösterdiğinden, bu yaklaşımınızı insani bulmuyorum Leyla Hanım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Benzin ve motorine indirim geliyor
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi