"Kardeşliğimizi bozamayacaklar"

ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin, son zamanlarda artan terör olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

"Kardeşliğimizi bozamayacaklar"
"Kardeşliğimizi bozamayacaklar"
GİRİŞ 10.09.2015 17:20 GÜNCELLEME 10.09.2015 17:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son dönemde artan terör saldırılarıyla haince katledilen kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyor, başta kederli aileleri olmak üzere tüm ülkemize taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Haince arkadan vurulan, pusuya düşürülen bu vatanın evlatlarına kast eden terör odaklarını lanetliyoruz. Terörü üreten, onu kullanan, destek veren ve terörden medet uman tüm kişi ve kurumların, toplum vicdanında ebediyen mahkum olacaklarını hatırlatıyoruz.

Ülkemizin zor bir sınanma döneminden geçtiği şu günlerde, İmam Hatip camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz. Ve tüm halkımıza, kadim kardeşlik şuuruna yakışır bir itidal çağrısını seslendirmek istiyoruz.

Bizler; ırkçılığın her türlüsünü ayaklar altına alan bir inancın müntesipleriyiz. Hangi inançta olursa olsun insanlığın evrensel haklarına saygılı, adaletten yana olan her vicdan sahibinin,  siyaset üstü, insan merkezli bir anlayışla; bölen, ötekileştiren, ayrıştıran her türlü düşünce ve eylemin karşısında olacağına inanıyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda hakim olan birlikteliği bozmaya çalışan güçleri sevindirecek her türlü tavırdan uzak durulması gerektiğini önemle vurguluyoruz. Kısa vadede bir takım hesaplarla atılan adımlar, kazanç gibi görülse de nihayetinde  ayrımsız herkesi kuşatacak, telafisi mümkün olamayan  maddi manevi büyük kayıplara yol açacaktır.

Biz inanıyoruz ki; kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik bu terör saldırıları, dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacak. Halkımızın feraseti oynanan bütün oyunları boşa çıkartacaktır. Provokatörlerin karşı karşıya getirmeye çalıştığı gençlerimizi bu hain fitneye karşı duyarlı olmaları konusunda uyarmak hepimizin vazifesi olmalı. Bu vatanın teminatı olan gençlerimiz şunu asla unutmamalıdır; bu topraklarda kardeş kavgası ve karmaşa çıkarmak isteyenler asla bizden değildir.  Yeni eğitim-öğretim yılına girdiğimiz şu dönemde ne Kürt ne Türk ana-babalar evlatlarını kaygılanmadan yurdun dört bir yanına huzur ve güven duygusu ile yollayabilsin.  Gençliğin fikir ve inançlarının beslenmesinde rol alan medya, siyaset, akademi her alanda şiddet çağrıştıran dilden kaçınılmalı. Söylediğimiz her sözü ülke nüfusun çoğunluğunu oluşturan gençlere karşı onları uyaran tetikleyen harekete geçiren bir gücü olduğunun sorumluluğu ile  hareket etmeliyiz. 

ÖNDER olarak terör saldırılarında şehit düşen kardeşlerimiz için yurt çapındaki imam hatiplerde hatim programları organize edilecektir.

 

YORUMLAR 1
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi kardeslık? askere polıse kursun sıkanla kardesmı olucaz yanı.zorlamı olucaz ?.ben asker ve polısı sehıt edenle kardes deıl düsmandan baska bırsey olmam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!