Yaralı Türk hacılar dehşet anlarını anlattı!

Kabe’deki vinç faciasında hayatını kaybeden Türk hacıların sayısı 8'e çıkarken kazadan yaralı kurtulanlar dehşeti anlattı.

GİRİŞ 13.09.2015 14:53 GÜNCELLEME 13.09.2015 15:23

Ferhat Esnek'in haberi

Mekke'de geçtiğimiz gün yaşanan vinç faciasında 107 kişi ölürken 238 kişi de yaralanmıştı. Olayda 8 Türk hacı adayı hayatını kaybederken yaralanan Türk hacı adaylarının ise hastanedeki tedavisi sürüyor...

Gaziantep’ten özel bir turizm şirketinde din görevlisi olarak Mekke’ye gelen Mustafa Bolat (41), faciadan kıl payı kurtulduğunu söyleyerek yaşanan dehşet anını anlattı. Durumu ağır olmadığı için 6 saat kaza yerinde bekleyen Bolat, hadisenin şoku ile cep telefonunun pin kodunu bile hatırlayamadığını kaydetti.

Kalçasındaki küçük kırığın tedavisi Aziziye’deki Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesinde yapılan Mustafa Bolat, doktorların tavsiyesi ile hastane içerisinde küçük yürüyüşlere başladı. Beş çocuk babası Bolat, olaydan sonra ailesine haber vermediğini, ancak isminin haber ajansları tarafından yaralı olarak bildirilince Türkiye’deki yakınlarıyla görüştüğünü anlattı.

Bolat, Kabe’deki 107 kişinin öldüğü vinç faciasını şöyle özetledi:

Cuma namazına Kabe’ye gelmiştik, ardından tavaf yaptık. Tavaf namazını bitirdik. Tam çıkarken yağmur başladı. Şirket görevlileri fırtına da otelden çıkmayın diye uyarmıştı. Hacı adaylarımıza tebligatta bulunuldu. Tavaftan tam çıkarken şimşek çaktı, yıldırım düştü ardından büyük bir gürültüyle vinç çöktü. Yukarıdan bloklar halinde sehpa büyüklüğünde beton parçaları dökülmeye başladı. Çarptıkları yeri biçiyordu. Parçaların düştüğü yerden 8-9 metre kaçtım. Sonra gözümü açtığımda yanımdakilerin hepsinin şehit olduğunu gördüm. Bir hacı adayının eli kopmuş diğer eline kopan elini almıştı. Benim haricimde o bölgede kurtulan olmadı. Kaçma imkânı bir tek benim oldu. Bir kardeşimin kucağına atladım. Bayılmışım. Yaralandıktan sonra ayağıma basamadığım için bir arkadaşın kucağına sarılarak birinci katın altına gelebildim. Yukarıdan beton bloklar ve vinç parçaları düşüyordu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız