'Dönersek ailelerimiz bizi öldürür'

Mezhep ayrılığı nedeniyle evliliklerine ailelerinin karşı çıktığını anlatan Hassan çifti ''Dönersek ailelerimiz bizi öldürür'' diyor.

'Dönersek ailelerimiz bizi öldürür'
'Dönersek ailelerimiz bizi öldürür'
GİRİŞ 16.09.2015 03:46 GÜNCELLEME 16.09.2015 03:46

Sosyal medya üzerinden “Almanya 850 bin göçmen alacak” söylentisinin yayılmasıyla birlikte sığınmacılar kiraladıkları kamyonlarla, tuttukları özel araçlarla ya da TEM Otoyolu’nda yürüyerek Edirne’ye akın etti. TEM’de yürüyen Suriyeliler arasında yeni evlenmiş bir çift de bulunuyor. Rabiya Hassan (21) ve İşrad Hassan (23) 4 ay önce evlendiklerini bir ay önce ise Türkiye’ye geldiklerini söylüyorlar.

Çift, üniversitede okurken tanışmışlar. Mezhep ayrılığı nedeniyle evliliklerine ailelerinin karşı çıktığını anlatan Hassan çifti ''Dönersek ailelerimiz bizi öldürür'' diyor. Makine mühendisliği okuyan Rabiya Hassan eğitimine Avrupa’da devam etmek istiyor. İşrad Hassan ise ailesinin baskısıyla bilgisayar mühendisliği okuduğunu belirtiyor. İşrad Hassan ''Gidebilirsem müzik eğitimi almak istiyorum'' diye konuşuyor. 

Yardıma ihtiyaçları olduğunun altını çizen çift ''1 ay önce Konya’ya gelerek arkadaşımızın evinde kaldık. 2 hafta önce Facebook hesabındaki organizasyonu gördük. Bu eylemin ses getireceğini düşünerek yola düştük. İki gün önce İstanbul’dan yola çıktık. 2 gündür aç susuz yürüyoruz''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor