TÜSİAD’tan çarpıtma haber üzerinden tahrik

Boydak Holding’in paralel yapıya yönelik operasyon çerçevesinde basılıp CEO’su Menduh Boydak’ın gözaltına alındığı haberleri yalan çıktı.

TÜSİAD’tan çarpıtma haber üzerinden tahrik
TÜSİAD’tan çarpıtma haber üzerinden tahrik
GİRİŞ 16.09.2015 14:14 GÜNCELLEME 16.09.2015 17:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Operasyon’un paralel yapıya bağlı Melikşah Üniversitesi’ne yönelik olduğu ve örgütlü yağma suçlaması kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

Paralel yapının kontrolünde olduğu belirtilen Melikşah Üniversitesi'nin Talas'taki yerleşkesindeki genişleme alanında bulunan ev ve arsa sahiplerinin üniversite yönetiminden şikayetçi oldukları "örgütlü yağma" suçu kapsamındaki bir soruşturma çerçevesinde, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Operasyonın BOYDAK Holding ile hiç alakası olmadığı öğrenildi.

İFADE DAVETİ SÖZ KONUSU

Operasyon kapsamında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak ile 10 işadamı ifadeye çağrıldı. Zaman Gazetesi bile sitesinden işadamlarının ifadeye davet edildiği bilgisini verirken bazı basın yayın kuruluşları sanki Boydak Holding basılmış patronu Menduh Boydak da gözaltına alınmış gibi son dakika verdi. 

Melikşah Üniversitesi ile ilgili iddiaların Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazilerin örgütlü şekilde yağma edilmesi ile ilgili olduğu kaydedildi. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasp edildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından 'yağma ve gasp için örgüt oluşturma' suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

BOYDAK HOLDİNG :BİZE OPERASYON YOK

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şuan. Durum bundan ibaret" dedi. Reuters'ın sorusunu yanıtlayan Boydak Holding Kurumsal İletişim Müdürü Ulaş Öztürk ise "Şu anda gözaltı yok. Memduh Bey sabah emniyete çağrıldı, öğleden sonra ifadesi alınacak. Emniyete çağrılma gerekçesi Melikşah Üniversitesi, Boydak Holding ile ilgisi yok" dedi.

TÜSİAD FENA ÇUVALLADI

Tüm bu açıklamalar ve gerçekler Menduh Boydak'a herhangi bir gözaltı yapılmadığını ortaya koyarken TÜSİAD'ın olaya balıklama şekilde dalıp yönetim kurulu üyelerinin gözaltına alındığı açıklaması rezalet olarak değerlendirildi. TÜSİAD açıklamasında "Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak'ın bu sabah gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır…Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz."denilmişti.

YORUMLAR 12
  • trbtr 8 yıl önce Şikayet Et
    tüsiad dan ne beklenir ki
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Gidin kandili basın buralarda be işiniz var
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi cihat baslasin da Turkiyede temizlige baslayalim artik.Hain temizligi sart
    Cevapla
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Yani iç savaş başlasın diyorsun!!! Kaç yaşındasın ya da şöyle sorayım beyin yaşın kaç?
    Cevapla
  • şaban erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    niçin önce ingiliz kanalına konuşurlar bir düşünün bakalım
    Cevapla
  • Capdain 8 yıl önce Şikayet Et
    Farzedin ki gözaltına alındı.Siz kimsiniz de devlete,adalete ve millete ayar vermeye çalışıyorsunuz?Hadi ordan tetikçi sermaye sizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor