Patrik perde arkasında Kosmos sahnede!

Yasadışı vize temini gerekçesiyle hakları iptal edilen vize hizmetleri şirketi Kosmos başka bir şirket üzerinden yeniden vizelere talip oldu

Patrik perde arkasında Kosmos sahnede!
Patrik perde arkasında Kosmos sahnede!
GİRİŞ 16.09.2015 14:42 GÜNCELLEME 16.09.2015 15:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıllarda binlerce kişiye yasa dışı olarak vize verdiği ve yolsuzluk haberleri ile anılan Fener Rum Patriği Bartholomeos'un manevi oğlunun şirketi Kosmos'un Yunanistan vizelerine talip olması akıllara "Patrik iş takibi mi yapıyor?" sorusunu getiriyor.

YENİDEN VİZE İŞLEMLERİNE TALİP OLDU

Yasa dışı vize verme ve yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen Yunanistan vize temini gerçekleştiren vize hizmetleri limited şirketi Kosmos yeniden ihaleye girebilmek için Space Hellas firması ile ortaklığa gitti. İhale şartlarına uygun olmaması sebebi ile bu yola başvuran firma Patrik Bartholomeos’un da desteği ile de yeniden vize işlemlerine talip oldu.

ATİNA'DAN GELEN MÜFETTİŞLER İNCELEDİ

Atina'dan gönderilen müfettişlerce İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapılan denetim sonucunda, 2011-2014 arasında yasa dışı olarak yüzlerce vizenin verildiği, bazı görevlilerin de yolsuzluk ve suç içeren faaliyetlere karıştığı konusunda ciddi bulgular elde edilmişti. DHKP-C ve PKK'nın yurt dışı çıkış kapısına ve kamp merkezine dönen Yunanistan vizeleri soruşturma neticesinde bir süreliğine durdurulmuştu.

TURİZM GELİRLERİNDE BÜYÜK KAYIPLARA YOL AÇTI

Ekonomik krizde olan Yunanistan’ın  turizm gelirlerinde de büyük kayıplara açan bu skandal yunan basını tarafından da etraflıca incelenmişti. Yunanistan da yolsuzluklarla mücadelen sorumlu devlet bakanı Panayotis Nikoludis’in yolsuzluğa adı karışan konsolosluk çalışanlarının mallarına el konulacağını açıklamıştı.

YUNANİSTAN BASININDA DA BÜYÜK GÜNDEM OLDU

Yunan basını tarafından uzun süre gündemde tutmasından sonra Patrik Bartholomeos ile bağları iyiden iyiye  gün yüzüne çıkan bu şirketin daha önceki turizm ile ilgili faaliyeti Yunanistan’dan Türkiye’ye otobüs ile yolcu taşımak olduğu biliniyor. Yunan basınında şirketin geçtiğimiz dönemde de ihale şartlarına uyum sağlamamasına rağmen Patrik'in desteği ile ihaleyi aldığı iddia edilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • abdullah ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim hocalardan bir tanesının yakını yapmıs olsaydı bunu tüm medyada boy boy verilirdi....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar