Teröre hayır eyleminde mimarlar odası katılmayacak

TOBB'un "Teröre karşı bayrağını al gel" çağrısıyla bugün binlerce kişi Ankara'da toplanarak teröre karşı dev bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Teröre hayır eyleminde mimarlar odası katılmayacak
Teröre hayır eyleminde mimarlar odası katılmayacak
GİRİŞ 17.09.2015 13:37 GÜNCELLEME 17.09.2015 16:11
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

TOBB öncülüğünde bugün Ankara’da 200’ü aşkın sivil toplum kuruluşu ve yüz binler bir araya gelecek ve son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı büyük yürüyüşgerçekleştirecek.

TABİPLER ODASI VE MİMARLAR ODASI YOK

Ankara'da bugün düzenlenecek olan ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ yürüyüşüne katılımcı sivil toplum kuruluşu sayısı, 200’ü geçti. Ancak yürüyüşe PKK'nın doktor öldürmesini bile kınamayan Tabipler Odası ve Mimarlar Odası katılmayacak.

PKK'YI KINAYAMAMIŞLARDI

Kulp ilçesinden Diyarbakır'a giderken yol kesen PKK'lıları görünce kaçmaya çalışan doktor Abdullah Biroğlu, teröristlerin açtığı ateşte hayatını kaybetti. Diyarbakırlı doktor için Türk Tabipleri Birliği, bir yazı yayımladı. Yazıda PKK dememeye özen gösteren birlik, doktorun "uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini" belirtti.

PKK’YA TEPKİ GÖSTERMİYORLAR 

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB birçok eylem ve platformda ortak hareket ederken, terör örgütü PKK’ya karşı tavırları da aynı oldu. Söz konusu sivil toplum örgütlerinin bir ya da iki il temsilciliğinin cılız eleştirisi dışında ne genel merkez ne de diğer il temsilcilikleri PKK’ya tepkilerini gösterdi. Türk halkı teröre karşı meydanlarda eylemler yaparken bu sivil toplum kuruluşları bunlara katılmadı. Son olarak PKK’ya ‘silah bırak’ çağrısı için önceki gün Diyarbakır’da toplanan 600 bölge STK’sının arasında söz konusu gruplar yoktu. Bugün ise Türkiye’nin 14 büyük sivil toplum örgütünün katılımıyla Ankara’da yapılacak, ‘Teröre Hayır Kardeşliğe Evet’ mitingine de adı geçen STK’lar katılmayacak. 

YORUMLAR 71
  • hakim 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörü,teröristler desteklermi?Terör vatana ihanettir.Teröristler de vatan haini değilmidirler?
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Gezici ekip yok demekki afamların diplomasına bakmak lazım ingilizler ile kanka olmak için bu kadar mı korkak olunur Her gün taksime gidenlerin iplerini kimler kontrol ediyor 2010 da chp ye oy verin diyen ingiliz gazateleri bu günlerde hdpkk ya destek vermeleri manidar. cici çocuk ermeni SELO ve yalakaları gereken cevabı alacaklardır
    Cevapla
  • süleymanof 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara cezaevinde oda vermek lazım
    Cevapla
  • ay-yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Açık açık herkes safını seçti.Cumhurbaşkanımıza hep toplumu ayrıştırıyor diye suçlayanlar,şimdi nerdesiniz?Her kesim çağrıldı.siz sivil toplum kuruluşu değil misiniz?bu gün ülkenizden tarafa olmayacaksınız da ne zaman olcak sınız?
    Cevapla
  • bilgi derken ruhi 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar yoldaş onlar kanka varsa islam karşıtlığı hemen biraraya gelirler yüce peygamberimiz S.A.V ne buyurmuş küfür tek millettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat