Piyasada 5 lira kalmadı

Kurban bayramına sayılı günler kala çocuklara harçlık vermek için piyasadaki 5 liraları toplayan yetişkinler esnafı mağdur etti.

Piyasada 5 lira kalmadı
Piyasada 5 lira kalmadı
GİRİŞ 20.09.2015 11:49 GÜNCELLEME 20.09.2015 11:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, yetişkinlerin, Kurban Bayramı'nda çocuklara harçlık olarak vermek için 5 liralık banknot toplamasından dolayı esnafın para üstü vermekte zorlandığını söyledi. 

Yançıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala özellikle Anadolu'nun kırsal bölgelerindeki bakkal dükkanları ve diğer küçük esnafta 5 lira liralık banknotsıkıntısı yaşandığını ifade etti.

Türk toplumunun, bayramlarda çocuklara hediye veya harçlık vermek gibi güzel gelenekleri olduğunu dile getiren Yançıl, şunları kaydetti:

"Bayramda el öpmeye gelen çocuklara kimisi çikolata kimisi de para verir. Dolayısıyla şu anda babaanneler, anneanneler, nineler, babalar, dedeler, anneler, amcalar, halalar, dayılar, çocuklarına ve yeğenlerine bahşiş verebilmek için piyasadan 5 liralık banknotları topluyorlar. Esnafımız, 5 liralıkları pek bulamıyor. Dolayısıyla para üstü vermekte zorlanıyor. Bir sıkıntı ve darlık var. Örneğin 7 lirayı birer liralık metal paralarla veriyoruz."

Bu sıkıntıların gelip geçici olduğunu ve bayramdan sonra yeniden bollaşacağını belirten Yançıl, çocukların harçlıklarını harcamaya başladığı bayramın birinci gününü beklediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyem'de sorunlar hep boyle olsa.
    Cevapla
  • Deutschland 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar nasil yani turkiyede 5 lira kaldiriliyormu anlamadim peki sebebi nedir
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    5 tl yeterli birinci derece akraba çocukları için, 10 tl.'yi emekli veremez. Şekeri de 1'den fazla veremem kimse darılmasın.
    Cevapla
  • Ruhi 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha neler... İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Ne cömert ve düşünceli olduk bu aralar :)
    Cevapla
  • ilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    fakirlik işte 5 tlden harçlık mı olur
    Cevapla
  • Konyali 8 yıl önce Şikayet Et
    bi cocuga 500 lira mi vermeyi düsünüyosun?:)) 5 lira yeterli bence..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı