Şehit savcının onur konuğu babası konuştu

Yenikapı’daki mitinge Erdoğan'ın onur konuğu olarak katılan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz "dik durun" mesajı verdi.

Şehit savcının onur konuğu babası konuştu
Şehit savcının onur konuğu babası konuştu
GİRİŞ 22.09.2015 11:06 GÜNCELLEME 22.09.2015 11:06

Biz ülkesini seven insanlarız. Bu ülke hepimizin ülkesi ve herkese yetiyor. Buna rağmen eğer birileri bu ülkeyi karıştırmak istiyorlarsa, acı tatlı demeden vatanını seven her insanın terör belasının karşısında dimdik ayakta durması gerekiyor”...

Bu sözler yaşadığı tarifsiz acıya rağmen, dimdik ayakta durabilen bir babaya, Hakkı Kiraz’a ait. Hakkı Kiraz, Çağlayan Adliyesinde görevi başında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası. Hakkı Kiraz ve eşi ‘Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses’ mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağırladığı iki önemli konuğuydu. Protokolde eşi saadet Kiraz ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanında oturan Hakkı Kiraz, ilerleyen yaşına rağmen üzerine ne görev düşerse yapacağını söyledi. 

Star’a konuşan Hakkı Kiraz, “Sadece dik durmak değil, gerekiyorsa biz gece de dururuz gündüz de. Dedelerimiz bu vatanı savunmuş, babalarımız gidip Kore’de savaşmış. Biz de seve seve hak verdik, canımızı verdik. Bu uğurda can vermek gerekiyorsa, diğer vatandaşların canı sağ olsun, o canı biz vermiş olalım” dedi. 

MEMNUN OLDUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini mitinge davet etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakkı Kiraz, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu olayın karşısında kendisinin çok üzüldüğünü söylüyor. Bizim acımızı yürekten paylaştığını bize defalarca söyledi. Biz de onun nazik davetini saygı ve hürmetle karşıladık. Bizi orada görmek istediler. Biz de kabul ettik, aldırdı, miting alanına kadar götürdü. Acımızı daima bizimle paylaştı, çok memnun olduk daha doğrusu” diye konuştu.

VİCDANI YOK

Mitingdeki atmosferi coşkulu olarak değerlendiren baba Kiraz,  “Görebildiğimiz kadarıyla vatandaş coşkuluydu, herkes çocuğunu alıp gelmiş. Ateş düştüğü yeri değil bu ülkeyi seven her insanı yakıyor.” dedi.  Terörün ahlaki, dini ve vicdani bir yönü olmadığını söyleyen baba Hakkı Kiraz, “İnsanları öldüreceksin, sonra da hak isteyeceksin. İnsanlıkta böyle bir şey yok. Şiddete başvuran herkes, duyarlı Türk milletini karşısında bulacaktır. Bunlar ilelebet amaçlarına ulaşamayacaktır. Bazı yerleri de tahrip ediyorlar. Cenab-ı Allah büyüktür. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır” diye konuştu. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor