PKK Cizre'de başaramadığını Sur'da deniyor

Çözüm Süreci’ni bitirerek Kürt halkına en büyük ihaneti yapan terör örgütü PKK, Diyarbakır Sur’da bölücü eylemlerini iyice artırdı.

PKK Cizre'de başaramadığını Sur'da deniyor
PKK Cizre'de başaramadığını Sur'da deniyor
GİRİŞ 27.09.2015 11:18 GÜNCELLEME 27.09.2015 11:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk ile Kürd’ü ayırmak için bütün şer planları uygulayan örgüt, Diyarbakır merkezde kanton adı altında “kurtarılmış bölgeler” ilan etmeye hazırlanıyor.

PKK’lı militanlar Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokakları köstebek yuvasına çevirdi.

Çözüm Süreci’ni bitirerek Kürt halkına en büyük ihaneti yapan terör örgütü PKK, Diyarbakır Sur’da bölücü eylemlerini iyice artırdı. Türk ile Kürd’ü ayırmak için bütün şer planları uygulayan örgüt, Diyarbakır merkezde kanton adı altında “kurtarılmış bölgeler” ilan etmeye hazırlanıyor. 

Akit’in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Sur İlçesi’nde stratejik mahallelerde kontrol noktaları oluşturan PKK, il merkezini eline geçirmeyi hedefliyor. Örgüt, terör olayları nedeniyle göç etmek isteyen Kürt vatandaşlarına da izin vermiyor.

MİLİTANLARI EVLERE GÖMÜYORLAR

PKK saldırılarını Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde yoğunlaştırmış durumda. Mahalle girişlerine çok sayıda hendek kazıp içini mayınla tuzaklayan örgüt, hendeklerin hemen arkasına da çadır kurarak giriş çıkışlarda kimlik kontrolü yapıyor. PKK militanlarının, çatışmalar esnasında evler arasında geçişleri kolaylaştırmak için tüneller kazdığı öğrenildi. Örgüt ayrıca kendini Kürt halkına karşı güçlü göstermek için çatışmalarda ölen PKK’lıları mezarlık yerine evlerin içerine kireçleyerek gömdüğü de gelen bilgiler arasında.

PKK, KÜRT HALKINA ZULMEDİYOR

Örgüt kontrolünü sağlamaya çalıştığı mahallelerden göç etmek isteyen vatandaşlara da izin vermiyor. Halk üzerindeki baskısını iyice artıran PKK’nın, vatandaşları “Zili çaldığımızda kapıyı hemen açacaksınız. Açmazsanız evi bombalarız. Bize destek vereceksiniz. Her istediğimizi yapacaksınız” diyerek ölümle tehdit ettiği belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları karşısında büyük kayıplar veren PKK, eleman sayısını yeterli seviyede tutabilmek için ise her aileden bir çocuğun kendine verilmesini şart koşuyor. Ev ev dolaşıp Kürt çocuklarına zorla el koyan örgüt, bu sayede PKK ile Kürtler arasında bir duygusal bağ oluşturmaya çalışıyor. Diyarbakır halkı ise her geçen gün biraz daha artan terör olaylarından bıkmış durumda. Sur ilçesinde ara sokaklarda birçok esnaf uzun bir süredir kepenk açamazken, halkın bölgenin geleceğinden endişe duyduğu ve devletin bir an önce PKK sorununu bitirmesini istediği ifade ediliyor. Terör olaylarının başladığı günden bu yana ilde 36 bin kişi adres değişikliği yaptırdı.

Öte yandan bölgede ajanlar da cirit atıyor. Diyarbakır şehir merkezinde Alman ve İran ajanları yoğunlukta bulunurken, İran’dan dolayı ilde Caferilik inancına tabi kişi sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’yi kendisine Ortadoğu’da en büyük rakip olarak gören İran, bölgenin inanç yapısını değiştirmeye çalışıyor. Özellikle gençler arasında yaygınlaşan Caferilik, uyuşturucu ve esrar kullanımı ile muta nikâhı konularında gençlere serbestiyet sağlaması bu inancı cazip kılıyor. PKK’yı maşa olarak kullanarak Türkiye’ye ile bölgede mücadele eden İran, Türk uçaklarının Kandil’i yerle bir etmesinden sonra ise örgütün üst kadrosunu sınırlarında barındırmaya başladı. İran, Türkiye sınırlarına yakın dağlık bölgelerde örgüt militanlarına kamp yeri verdiği ileri sürülüyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 4
  • Bayram öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    O suru yıkın hepsinin mezarları olsun
    Cevapla
  • vatan evladı 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk illet kanser gibi ama tedavi başladı bu kanserden kurtulacağız inşallah ve artık taihein çöplüğüne gömülecek hemde vebadan beter olarak
    Cevapla
  • ibrahim karaoğlan 8 yıl önce Şikayet Et
    bizahmet devlet ağırlığını koysun artık vatandaştan sağlıklı oyalmak istiyorsanız adamların pkk ayla başbaşa bırakılmasına müsade etmeyin kürtleripkk nın merhametsizliğiyle başbaşa kalmasına müsade etmeyin
    Cevapla
  • Mahsun 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye vuruyorsunuz bunları yaparken?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor