Giresun'da terör saldırısı tanıkları o anı anlattı

Giresun’un Güce İlçesi'nde jandarma karakoluna PKK'lı teröristler tarafından açılan taciz ateşi sırasında yaralanan 4 kişi olayı anlattı.

GİRİŞ 27.09.2015 16:10 GÜNCELLEME 27.09.2015 16:10

Güce Jandarma Karakolu'na dün saat 21.00 sıralarında bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Ateşe jandarma karşılık verdi. Çıkan çatışma 5 dakika sürdü. Taciz ateşi sırasında çevredeki araçlar zarar görürken karakolun yakınındaki Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan düğünde bulunan Efe Uyar, Fatma Demir, Sultan Turan ve Zeliha Yılmaz yaralandı. Yaralılar, Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalçasına 3 kurşun isabet eden Sultan Turan, kendisini arayanlara olayı anlatırken gözleri doldu.

Komşusuyla otururken biranda ses geldiğini ve insanların kaçmaya başladığını belirten Sultan Turan, "Sesin ardından insanlar, ‘Okula girin teröristler bastı diyerek’ bağırıyorlardı. Ben de okula yakındım. İçeri girmeye çalışırken kanı görünce yaramı sardım ve tuvalete saklandık. Saldırı devam ediyordu. Saldırı anında okulun içine kaçarken kurşunlar yağmaya başladı. Kert Boğazı Mevkii'nde ışıklar görünüyordu" dedi.

Saldırıda sol ayağından yaralanan Fatma Demir ise, "Saldırı anında okula gitmeye çalışırken birden yere düştüm. ‘Vuruldum beni kurtarın’ diye bağırıyordum. Biri geldi beni götürdü" diye konuştu.

Bursa’dan izine geldiğini ve arkadaşının düğününe katıldığını söyleyen Efe Uyar da, önce havai fişek atıldığını zannettiğini anlatırken, "Işığı göremedim. Bu esnada insanlar kaçmaya başladı. Önce annemi aldım okula götürdüm, sonra yeğenimi aramaya başladım. O esnada yanımdan mermiler geçiyordu. Okula girdim ama kurşunlardan kaçamadım. Sağ ayağımdan vuruldum. Daha sonra annemi alarak hastaneye gittim" diye konuştu.

Ekipler bölgedeki incelemelerine devam ederken başlatılan operasyonların sürdüğü bildirildi

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki