17-25 Aralık iddianamesi tamam!

Savcılık 17-25 aralık darbe girişimi iddianamesini tamamlandı.

17-25 Aralık iddianamesi tamam!
17-25 Aralık iddianamesi tamam!
GİRİŞ 01.10.2015 15:56 GÜNCELLEME 01.10.2015 16:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

GÜLEN'E MÜEBBET

Paralel Devlet Yapılanması'nın, "takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu" iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, tutuklanması talep edilen bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

YORUMLAR 31
  • kamu 8 yıl önce Şikayet Et
    atamalara bakıyoruz halen onlar ön planda bir taraftan mücadele edldiği söyleniyor. bu ne tezad anlayana helal olsun
    Cevapla
  • Hesap Günü 8 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar bu kişiye düşmanlık sizleri ahiretde kurtarmaz.Biraz empati yapın adı üstünde iddia diye söyleniyor.Hakkında kesin hüküm mü var ? Neye göre kime göre birilerini hain ilan ediyorsunuz ? Aynısı 70 lerde olmuş sağcılar solcuları solcular sağcıları hain olarak görmüş. aynı oyun şimdi oynanıyor. birileri şu partiyi tutunca müslüman tutmayınca vatan haini ilan ediliyor. bu oyuna gelmeyelim. sanki bu kişinin kalbini yarıp bakmışsınız gibi kin ve öfkeyle konuşmak insafa sığmaz.Sevmeyebilirsin ama sui-zan da bulunamazsın.Ne malum hepsinin komplo olmadığı ? Yaradan hesap gününde herşeyin hesabını sorar elbet.yapılan zulmün de hesabını sorar.
    Cevapla
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    hapis ona lüks gelir arabistana gönderip cuma günü cellata teslim edecen onlar bunu ne yapacagını bilir.
    Cevapla
  • faso aga 8 yıl önce Şikayet Et
    nekadar nur yuzluymus. yuzune bakarmisin. bence yuzunun nurundan hoplayip zipliyor. ici de huzurlu galiba, ondan hep aniden hareket yapiyor. trip degildir degilmi?
    Cevapla
  • Nuh mete Yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben onca uğraştım hoca yakayı sıyırdı. Ustanın elinden kurtulacakmı bakalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Yıldızların altında tarihi yolculuk