EMUJAD'dan hain saldırılarla ilgili açıklama

EMUJAD Genel Başkanı Adnan Oğuz, güvenlik güçlerinin haince şehit edilmesine çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

EMUJAD'dan hain saldırılarla ilgili açıklama
EMUJAD'dan hain saldırılarla ilgili açıklama
GİRİŞ 02.10.2015 09:16 GÜNCELLEME 02.10.2015 09:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

EMUJAD yönetim kurulu adına açıklamada bulunan EMUJAD Genel Başkanı Adnan Oğuz, "Güvenlik güçleri personelimizin takip edilerek bu tür haince planlanan saldırıla maruz kalmaları tüm yetkililerimiz tarafından bilinmesine rağmen, neden halen yönergeler ve yönetmelikler değiştirilerek çözüm üretilmez? Neden halen personelin kırılmasına göz yumulur? Neden mi çünkü üst rütbelilerimizin sayıları ve lojman kontenjanları ortada, nede olsa yüzde yüz lojmana girmekteler, bir çoğu da ailesini getirmeyerek kışla misafirhanesinde yerleri hazır o zaman sorun yok. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir olur. Hal böyle olunca alt rütbeli asker ve polisin de kimsenin umurunda olmadığı acı bir gerçek ortadadır" dedi.

Oğuz, yazılı yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

"Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.  Ateş düştüğü yeri yakıyor, iki gün sonra en zor acılar dahi unutuluyor. Olan geride bıraktığımız eş ve yavrularımıza, yüreği dağlanan ana ve babalara oluyor. 
Yıllardır, aylardır gün be gün Uzman Jandarmaların, Astsubayların, Uzman Çavuşların Polislerin mesaiye giderken sivil araçlarının saldırıya uğraması, yaya olarak mesaiye giderken pusuya düşürülmeleri, servis beklerlerken sokak ortasında haince, kahpece şehit edilmelerine, evlerinin işaretlenmesine, saldırılardan yaralanarak sakat kalmalarına ve sonrası yaşadıkları psikolojik travmalarına şahit oluyoruz. Bunların yanında mesaiye giderken geçirdikleri Trafik kazaları ise cabası.

Yıllardır Doğu ve Güneydoğuda görev yapan özellikle Jandarma personeli ki üç defa dört defa doğu görevi yapmaktadır. Son bir yıl için J.Gn.K.lığı personeli için dördüncü doğunun kaldırıldığı söylense de şimdilerde dördüncü doğu hazırlıkları yapılmakta iken 40 – 50 personelin olduğu yerde neden 5-10 lojman ile geçiştirildiğini yukarda açıkladık.

Bu nedenle buradan Devletimize, TSK’lerimize Jandarma Genel Komutanlığımıza acizane sesleniyoruz; Ödenekler geri iade edilmeden, Üç ayda blok diken TOKİ sayesinde kışlanın içerisine birer odalık üç kişilik misafirhaneler yapılarak personele ailelerinin getirilmemesi istenebilir.  Böylelikle Doğu ve güneydoğu illerinde ailesini getirmeyerek lojmandan faydalanamayan personel için belediye raiç fiyatına göre görev süresince kira yardımı yapılabilir. Yine kışla içerisine TOKİ sayesinde lojman yapılarak personele kolaylık sağlana bilir. Lojman kontenjanlarının personel sayısına göre yeniden düzenlenmesi gb. Yeter ki çözüm üretilmek istensin çok fazla çözümler üretile bilir. 
Bu ve buna benzer çözümler hayata geçirilmediği sürece eşini işe yolcu eden kadının ve çocuklarının önünde personelin şehit edilmesine göz göre göre göz yumulmaya devam edileceği aşikardır.

Şehit olduktan sonra gözünü kolunu bacağını bir yerlerde bıraktıktan sonra yapılan yardımlar ve iyileştirmeler aciz kalmaktadır. Yaşanan terör olaylarını ve terörden beslenmeye çalışanları şiddetle lanetliyor, tüm personelimizi Allaha emanet ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Abdurrahman safak 8 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım polisler 3600 alacak gibi sizde bastirin
    Cevapla
  • Samet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Deniz 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah geride kalanlara sabırlar dilerim
    Cevapla
  • nagehan 8 yıl önce Şikayet Et
    Her turlu harcamayi yapan devletin bir an ince personelini koruyacak yerlerin yapilmasi gerekmektedir..Turkiye cumhuriyeti bu kadar aciz kalmamali artik...
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin allahım ailelerine sabir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!
Ateşkesi çıkmaza sokan İsrail'den katliam kararı