Paralel’in TİB oyunu deşifre oldu!

Cumhuriyet Gazetesi’nin ardından Sözcü'de 'TİB’de usülsüz harcama' yapıldığına ilişkin haberlerin ard arda yayınlanması dikkat çekti.

Paralel’in TİB oyunu deşifre oldu!
Paralel’in TİB oyunu deşifre oldu!
GİRİŞ 06.10.2015 14:39 GÜNCELLEME 06.10.2015 17:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BTK yaptığı yazılı açıklama ile TİB’de usulsüz ve belgesiz harcama yapıldığına ilişkin iddialarını yalanlarken “2006 yılından bugüne kadar devam eden uygulamanın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda Paralel Devlet Yapılanmasının tasfiyesinin ardından kamuoyunun gündemine gerçeklere aykırı olarak ve çarpıtılarak getirilmesi dikkat çekicidir. “denildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan TİB’de “16 milyon buhar oldu” şeklinde yayınlanan haberi sert bir dille yalanladı. BTK’dan yapılan yazılı açıklamada Sözcü Gazetesi’nde yer alan haberin gerçekleri yansıtmayan, iftira ve çarpıtmalarla dolu bir haber olduğu belirtildi. Açıklamada “Söz konusu gazetede yayınlanan haber gerçekleri yansıtmayan, iftira ve çarpıtmalarla dolu bir haberdir. 05.10.2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nden yayınlanan haberin ardından 06.10.2105 tarihli Sözcü Gazetesi’nde de aynı haberin yayınlanması dikkat çekicidir.”denildi.  

BTK’nın açıklamasında TİB’de usulsüz ve belgesiz hiçbir harcamanın yapılmadığına dikkat çekilerek “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Sayıştay tarafından denetime tabi tutulan 2014 yılına ait harcamalarının tüm belgeleri istisnasız olarak hem TİB bünyesinde hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde mevcuttur ve Sayıştay denetçilerine de bu kayıtlar ve belgeler ibraz edilmiştir.  Sayıştay tarafından 2014 yılı için yapılan denetimde de bu belgeler tek tek  incelenmiştir. “denildi.

Her şey kayıt altında

BTK açıklamasında “TİB’in kuruluşundan bugüne kadar “Taşınır İşlem Fişi” düzenlenmemesi yönelik uygulamasını belgesiz harcama gibi yansıtmak iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yapılan bütün harcamaların belgeleri istisnasız olarak hem TİB’de hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda bulunmaktadır. Hatta mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelerin bile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yapılan işlerin kritikliği nedeniyle, 2014 yılından itibaren kaydı titizlikle tutulmaktadır.”denildi.

Paralel tasfiyesinden sonra

Açıklamada, 2006 yılından bu yana aynı uygulamanın yapıldığına dikkat çekilirken “2006 yılından bugüne kadar devam eden uygulamanın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda Paralel Devlet Yapılanmasının tasfiyesinin ardından kamuoyunun gündemine gerçeklere aykırı olarak ve çarpıtılarak getirilmesi dikkat çekicidir.“ denildi. 

YORUMLAR 6
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bırak sen onu bunu para harcandı mı harcanmadı mı? Harcandıysa nereye harcandı ? Sen bi söyle hele
    Cevapla
  • Ahmet Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Emrin olur misafir kardeş.. Senin çalıştığın yerde, ya da şirketinde veya evinde yapılan harcamaları ulu orta herkese açıklıyor musun ki devlet kurumları da sana söylesin bunları. Bu kurumları Sayıştay diye bir kurum var ve onlar incelerler. Problem var ise gereğini yaparlar. Bilelim ki kabile devleti değil T.C. Sadece T.C. değil hangi köklü devlet olursa olsun köklü kurallar kanunlar ile işler yürür. Sen ben istiyoruz diye işler yönetilmez yürümez..
    Cevapla
  • nevzat 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye sen sayıştaymısın. Bak kendi işine haydee.
    Cevapla
  • perin 8 yıl önce Şikayet Et
    medya yolu ile kurumları zayıflatmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Okan KİRAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaw He He
    Cevapla
  • de get 8 yıl önce Şikayet Et
    açık ve net şekilde herşey kayıt altında denmiş sana ne oluyor sözcü ye mi inanacaz sen kendin inanıyor musun sözcü ye cumh. a hatta zaman a
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza