'Canlı bomba var' dediler hemen uzaklaştık!

Ankara'daki mitinge katılan sendika üyeleri, dehşet anlarını anlattı. Patlamanın tanığı Cansel Demir dehşet anlarını şöyle özetledi:

'Canlı bomba var' dediler hemen uzaklaştık!
'Canlı bomba var' dediler hemen uzaklaştık!
GİRİŞ 12.10.2015 12:07 GÜNCELLEME 12.10.2015 14:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Demir, "Herkes birbirini, 'ses bombası, korkmayın' diyerek sakinleştirmeye çalıştı. İlk bombanın patladığı yerde herkes yine bir 'Canlı bomba' var diyordu ve biz hemen o bölgeden uzaklaştık" dedi.

SES Kars İl Temsilciliği Sekreteri, KESK Dönem Sözcüsü Barış Özçelebi, misafir olarak gittikleri Ankara'da kanlı bir eyleme maruz kaldıklarını belirtti. Özçelebi, "Bizler bu tür acılara layık insanlar değiliz. Hiç bir insanın ölmesi taraftarı değiliz. Bombanın patladığı anda insan sayısının yoğunluğu nedeniyle biz bombanın tesirini hissetmedik" dedi.

"Çocukların olduğu bir yerde böyle bir saldırıyı konduramadım"

Daha önce de Ankara'da 1 Mayıs eylemlerine katıldığını anlatan KESK üyesi Cansel Demir ise olay sonrası herkesin telefonlarına sarıldığını bildirdi. Cansel Demir, şunları söyledi: "İlk bomba patladığı anda bomba olabileceği ihtimaline inanmadım. Öylesine kalabalık, kitlesel ve küçük çocukların bile olduğu grup içerisinde, böylesi bir saldırıyı açıkçası konduramadım. Herkes birbirini, 'Ses bombası, korkmayın' diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Biz hemen ilk bombanın patladığı yerde herkes yine bir 'Canlı bomba' var diyordu ve biz hemen o bölgeden uzaklaştık. Tekrar döndüğümüzde polisler vardı, herkes birilerine yardımcı olma çabası içerisindeydi. İnsanların üzerinde kanlar, et parçaları vardı, herkes şoktaydı. Biz barış isterken, savaşı yaşatmak istediler. Söylenecek fazla da bir şey yok aslında."

"Barış ellerimize bomba koydular"

İnsanların hayatlarının hiçe sayıldığını iddia eden KESK üyesi Elmas Mutlu da, "Bizler, orada analar ağlamasın, bu kanlı savaş bitsin diye ellerimizi uzattık ama onlar bizim barış ellerimize bomba koydular ve oradaki insanların hayatlarını hiçe saydılar. Bunu yaptıkları yer ise, Türkiyenin başkenti. 'Ateş düştüğü yeri yakar' mantığıyla değil de, her anlamda bu tür durumlara hep birlikte karşı durulması gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • zalimce 8 yıl önce Şikayet Et
    siz anca kendinizi kandırırsınız..ne barışı biz savaşta değiliz ki...kurtlar sahaya inmedi ki..siz ve sizin gibiler devleti bölemez...aklımdan dahi geçiremez.1 ölür 1000 diriliriz..
    Cevapla
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    "Barış" kelimesi eli silahlıların ağzında son zamanlarda.
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    sol gurupların yaptığı hic bir eylem samimi olmamıştır. bütün eylemlerinde şiddet vardır. Bende barış istiyorum . Ama kaz değilim Türk bayrağının olmadığı bir eylem bikere devlete karşı yapılmış eylemdir barıştan uzaktan yakından alakası yoktur. Bomba patlamasaydı muhtemelen kanlı 1 mayıslar gibi ankaranın altını üstüne getirecekti o kitleler .. Haa bide Demirtaş ve saz heyetinin katılmayacağı yada gec katılacağı hicmir eyleme mitinge gitmeyin amcları belli kendi taraftarlarını öldürüp acitasyon yapıp oy istemek kaos yaratmak halkı ayaklandırmak. Bu sözde barış görünümlü terör kafalıların değrmenine su taşımayın.
    Cevapla
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki PKK'lıların çoğu patlamanın olacağını biliyordu. Basına yaralı veya yakını diye açıklama yapanlar adam IŞID e benziyordu sarıklıydı diyor. Sarıklı bir adamın o kalabalığa girmesi mümkün değildir. Bir kere iyi bir dayak yer orada. Kaldıki kökten SOLCU ların arasına girsin. İfadeler hep yalan ve önceden ne söyleneceği çalışılmış. Hepsi aynı ifadeleri kullanıyor
    Cevapla
  • dosti 8 yıl önce Şikayet Et
    Cocuklarin oldugu yerde böle saldiriyi konduramamisda mis mis mis cocuklarin öle bi yerde isleride yok zaten. ama agac yasken egilir dimi simdiden ögrensinlerki ilerde yerinizi aratmasinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek