Kanlı saldırının şifresi: "Kanlı meydan"

Başkent'teki canlı bomba eylemi ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Kanlı saldırının şifresi: "Kanlı meydan"
Kanlı saldırının şifresi: "Kanlı meydan"
GİRİŞ 12.10.2015 12:08 GÜNCELLEME 12.10.2015 12:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ankara’da meydana gelen canlı bomba eyleminde yaralanan, 65’i yoğun bakımda 160 vatandaşın tedavisi sürüyor. Hastanelere başvuran 508 kişiden 317’si taburcu edilirken, hain saldırı üzerindeki çalışmalar da titizlikle devam ediyor. Güvenlik ve istihbarat uzmanları eylem talimatıyla ilgili şok bir detay üzerinde duruyor. Uzmanlar, bir grubun “Bu meydan kanlı meydan” türküsü eşliğinde halaya durması sonrasına denk gelen ilk canlı bomba eylemini mercek altına aldı.

Uzmanlar, “Halay başı bu türküyü bilinçli olarak söyledi. ‘Bu meydan kanlı meydan’ komutunu alan ilk canlı bomba, bunu eylem talimatı gibi aldı ve bombayı patlattı. İkinci bombacı da ilk bombanın patlamasından birkaç saniye sonra bombayı patlattı. Tüm bunlar tesadüf gibi” değerlendirmesi yaptı.

DERSİNİ ÇALIŞMIŞ

Öte yandan eylemin üzerinden 10 dakika bile geçmemişken, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın özetle “katil devlet” açıklaması kafaları karıştırdı. Faili bile hala tespit edilemeyen, o dakika itibariyle eylemin bir canlı bomba eylemi olup olmadığı dahi belli değilken, Demirtaş’ın adrese teslim açıklama yapması, “Demirtaş, önceden çalışılmış bir senaryoyu tekrarladı” yorumlarına neden oldu.

HDP ORTADA YOK

Suruç katliamında olduğu gibi Ankara’daki katliamda da HDP’li milletvekilleri ve üst yöneticileri olaydan dakikalar sonra olay yerine geldi. Gelen HDP’li milletvekilleri de Demirtaş ile aynı söylemi kullanarak, devleti eylemden sorumlu tutan açıklamalar yaptı. Canlı bomba eyleminin ilk olarak terör örgütüne yakın bir internet sitesinden verilmesi ise dikkatleri bir kez daha HDP ve PKK’ya çevirdi.

GÜVENLİK AÇMAZI

Ankara’daki canlı bomba eylemi polisin tedbir aldığı Sıhhıye Meydanı’nda değil, eylemcilerin toplanma yeri Ankara Garı önünde oldu. Burada da güvenlik tedbiri alınmadığı eleştirisi yapanlar, dün aynı yerde yapılan anma etkinliğindeki arama faaliyetine şiddetle karşılık verdi. Ankara Garı önündeki saldırının gerçekleştiği alana geçmek isteyen HDP’lilerden oluşan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

AMAÇ BARIŞ DEĞİL

HDP’nin “katil devlet” suçlaması yaptığı kanlı eylem nedeniyle Barış mitinginin bileşenleri arasında yer alan DİSK, KESK gibi örgütlerin, toplu grev kararları alması bir kez daha “dertleri barış değilmiş” yorumlarına neden oldu.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 12
  • mehmet talan 8 yıl önce Şikayet Et
    CEMİL BAYIK AÇIKLAMA YAPIYOR Halktan istedigimiz destegi alamadık diyor o yüzdende başarılı olamadık diyor ardından böyle bir patlama akıllara sokaklara dökülmeyen ülkücüleri sokaga dökmek için ülkücüler kendi kahvehanelerini tarıyorlar solcular yaptı diyorlar ardından solcuların kahvehaneleri taranıyor solcular tarafından ülkücüler yaptı deniliyor böylelikle halk galayana gelip bir birini kırıyor bu oyunları oynayanlarda geriden izleyip geriden gelip bu halka liderlik ediyorlar malesef bu oyunlarıda şimdi bunlar yapıyor.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer bu patlama olayında diyelimki bu devletin haberi var. hdp yede düşman,neden.? HDP liler orada iken bombalar patlamıyor.suruçdada ayni diyarbakırda da aynısı. Ankara garın önüde aynı.paçozlar adi herifler kendinden başkalarını hiçe sayarak halk hdpli miş,bilmem ne partisinden miş onların için önemli değil.çünkü patlayan bombalardan onların haberleri var.kürt halkı filan onların umurlarında değil.onlar dış mihrakların güdümünde olan birer füze.....?
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin derdi tabiki barış değil...bunların derdi Ülkemiz çöksün...namerde muhtaç olalım...
    Cevapla
  • maho 8 yıl önce Şikayet Et
    komut verildi kanlı meydan sonuç yüze yakın ölü onlarcada yaralı peki ak baba sürüsünden niye ölen olmadı sonradan oraya üşüştüler sizitanıdık artık bizler oyuna gelmeyeceğiz sizin hesa bınız varsa ALLAHINDA bir hesabıvar
    Cevapla
  • bjk1903 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir analiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'